ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σκληρό το παιχνίδι της τύχης για την Ρένα…

Σκληρό το παιχνίδι της τύχης για την Ρένα… Κύριο

13:40 - 10 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Για πολλούς ήταν ένα ταξίδι μαγικό και ονειρεμένο. Ενα όμορφο παιχνιδι της τύχης, μία εμπειρία αλησμόνητη. Τέσσερα και πλέον χρόνια στην Βουλή, πέντε και πλέον χρόνια στην Ευρωβουλή… Για στελέχη της Αριστεράς στο παρελθόν αυτά ήταν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Τα τελευταία χρόνια όμως, εκατόν σαράντα τόσα πρόσωπα που βγήκαν βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 απόλαυσαν τα προνόμια της εξουσίας με τρόπο πρωτοφανή. Όπως και οι μάλλον πιο τυχεροί συνάδελφοί τους που εξελέγησαν στην ευρωβουλή το 2014, όσοι από αυτούς επανεξελέγησαν προσφάτως και όσοι είχαν την χαρά για πρώτη φορά να πάρουν τώρα, λίγο πριν το τέλος, το «εισιτήριο» για τις Βρυξέλλες.

 

Όμως, κάποιο πρόσωπο λείπει από αυτήν την εικόνα. Κάποιο πρόσωπο που ξεπετάχτηκε πριν από χρόνια ως φορέας της αριστερής ελπίδας και φρεσκάδας (λέμε τώρα…) και απειλείται με ένα ναυάγιο στα βαθιά νερά της πολιτικής λήθης. 

 

Η Ρένα Δούρου, δεν συμμετέχει στην χαρά των επανεκλεγμένων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμμετέχει ούτε καν στον κύκλο εκείνων που μπορεί να ελπίζουν ότι κάπως θα έχουν ένα πολιτικό μέλλον. 

 

Ως περιφερειάρχης εν ενεργεία (έως τον Σεπτέμβριο) δεν έχει το δικαίωμα να πολιτευτεί και να είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές. Θα πρέπει μοιραία να καθήσει στον πάγκο. 

 

Βέβαια, έχει ένα προνόμιο που λίγοι απόλαυσαν. Στις κομματικές συνεδριάσεις καθόταν πάντοτε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. Να δούμε αν θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, αν της επιφυλάσσεται κάποιος νέος, καομματικός, ρόλος ή αν θα μετακινηθεί προς τα «ορεινά» ελπίζοντας ματαίως σε κάτι…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.