ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η σκληρή μάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα-Παπανδρέου στην Πάτρα

Η σκληρή μάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα-Παπανδρέου στην Πάτρα Κύριο

12:54 - 12 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με την θυροκόλληση του ΠΔ για την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών ολοκληρώνονται σιγά σιγά και οι διαδικασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων των κομμάτων.

Εσωκομματικοί εμφύλιοι αρχίζουν να στήνονται κατά τα γνωστά, η μάχη για την είσοδο στην Βουλή θα είναι άλλωστε σκληρή, ειδικώς για τα κόμματα από την δεύτερη θέση και κάτω…

Εν όψει των τελικών ανακοινώσεων, μία πρωτοφανής ιδιομορφία παρατηρείται στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίδοξος πρωθυπουργός, δήλωσε επισήμως ότι θα είναι εκεί υποψήφιος (καθώς και στην δυτική Β’ Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες). Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας, όπου φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην μάχη της Πάτρας, μία από τις λίγες περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταποντίστηκε.

Εκεί όμως είναι υποψήφιος και ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με το ΚΙΝΑΛ, ο οποίος σε περίπτωση που το κόμμα βγάλει μία έδρα την παίρνει αυτοδικαίως, ανεξαρτήτως σταυροδοσίας, βάσει των προνομίων που του παρέχει ο εκλογικός νόμος.

Πλην όμως, στο ΚΙΝΑΛ ήδη έχει ξεσπάσει μία εσωτερική διαμάχη, έπειτα και από την εκπαραθύρωση του Βαγγέλη Βενιζέλου από την Φώφη Γεννηματά και δεν φαίνεται ότι το εκλογικό σώμα θα κινηθεί μαζικά υπέρ της εκλογής Παπανδρέου.

Θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το ΚΙΝΑΛ και ο κ. Παπανδρέου στην Αχαΐα; Και μήπως η σκληρή σύγκρουση κορυφής μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα έχει απροσδόκητες παράπλευρες απώλειες;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.