ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούνε για το ντιμπέιτ

Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούνε για το ντιμπέιτ Κύριο

16:30 - 24 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η οριστική ματαίωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα ακόμη από τα θετικά στοιχεία της προεκλογικής περιόδου. Ο τρόπος με τον οποίο προκηρύχθηκαν οι εκλογές, η εκ των συνθηκών και της βούλησης των πολιτών διαμόρφωση μία πολιτικής κατάστασης και η απάθεια με την οποία οι περισσότεροι παρακολουθούν τα όσα λένε οι πολιτικοί αρχηγοί και υποψήφιοι βουλευτές, φανερώνουν ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και βαρεθεί.

Ετσι, ακόμη και η συζήτηση μεταξύ των κομμάτων μετά την οριστική απόφαση για ματαίωση της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης είναι κάπως αστεία.

Αρχικά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι θα αδυνατεί να παραστεί στην προγραμματισμένη συζήτηση της 1ης Ιουλίου, επειδή μία ημέρα νωρίτερα θα βρίσκεται στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Είπαν τα άλλα κόμματα να αναζητηθεί μία άλλη ημερομηνία και άρχισαν να προγραμματίζουν άλλα. Μετά οι εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού είπαν, κάπως πονηρά, «καλά, εντάξει να το κάνουμε 1η Ιουλίου». Γνωρίζοντας προφανώς ότι για διάφορους λόγους, οι άλλοι δεν θα μπορούσαν.

Εν τέλει, η διακομματική επιτροπή αποφάσισε ότι δεν θα γίνει ντιμπέιτ.

Μεταξύ τους τα λένε, γιατί είναι μάλλον βέβαιο ότι από αυτήν την συζήτηση κανείς δεν θα έβγαινε σοφότερος για κάτι. Και σε τελική ανάλυση, αν αναρωτηθεί κανείς θα δει την ματαιότητα.

Με αυτούς τους όρους και σε αυτές τις συνθήκες, ποιος θα ήταν ο πραγματικός λόγος διεξαγωγής μίας τέτοιας συζήτησης;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.