ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η απόλυτη ταύτιση Φώφης – Αλέξη

Η απόλυτη ταύτιση Φώφης – Αλέξη Κύριο

14:34 - 27 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Να που τελικά μερικά πράγματα δεν κρύβονται. Ό,τι και να κάνεις και όσο και αν κάνεις πολιτικές πιρουέτες, κάποια στιγμή καταλήγεις στο «δια ταύτα». Είτε ευθέως είτε δια της πλαγίου, οι προθέσεις αποκαλύπτονται. Κάπως έτσι, αφότου ο Μητσοτάκης έθεσε το σαφές δίλημμα «αυτοδυναμία ή νέες εκλογές με απλή αναλογική», οι μάσκες έπεσαν. Και η ταύτιση της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα αποκαλύφθηκε.

Το σχόλιο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέβαλε την απλή αναλογική, ήταν: «Ο κ. Μητσοτάκης, αυτός που πριν από λίγες μέρες έλεγε πως δε κερδίζεις εκλογές με το φόβο αλλά με την ελπίδα, σπεύδει να ανασύρει από τα συρτάρια του άλλο έναν εκβιασμό. Ένα παραμύθι με δράκο, μπας και εκβιάσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν. Και τι μας λέει τώρα ο κατά τα άλλα βέβαιος νικητής; Μας λέει ότι εάν τελικά δεν του δώσει, λέει, ο λαός τη νίκη, και, μάλιστα, όχι απλά τη νίκη, αλλά και τη λευκή επιταγή, τότε θα πεισμώσει τόσο πολύ, και από το πολύ το πείσμα θα πυροβολήσει τα ίδια του τα πόδια. Και θα έχουμε λέει και άλλες εκλογές, με απλή αναλογική. Και για να γίνει και το παραμύθι πιο ενδιαφέρον, θα τις κάνουμε λέει μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Η Παναγιά μαζί μας, δηλαδή».

Λίγο πιο λακωνική ήταν η Φώφη Γεννηματά. Είπε: «Εντυπωσιάζομαι από στάση του κ. Μητσοτάκη, που λέει ότι αν δεν είναι αυτοδύναμος θα πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 15 Αυγούστου. Αυτή δεν είναι εθνικά υπεύθυνη στάση. Είμαι ωμός εκβιασμός». Και επίσης: «Είναι δυνατόν να θέτει στον ελληνικό λαό έναν τέτοιο ωμό εκβιασμό όταν εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα φέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα;».

Η μόνη απορία από όλα αυτά είναι εν τέλει: τι προτείνουν Τσίπρας και Γεννηματά;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.