ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορειοκορετική αντίδραση για το ατυχές πρωτοσέλιδο της «Αυγής» Κύριο

13:13 - 11 Ιουλ 2019
Ανεμοδείκτης

Από τον Άγγελο Κωβαίο

Δεν θα το περίμεναν προφανώς στην «Αυγή» όταν αποφάσιζαν να βγάλουν εκείνο το ευφάνταστο πρωτοσέλιδο την Τετάρτη, με τίτλο «Βόρεια Κορέα» και κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για την υπαγωγή των κρατικών ΜΜΕ και της ΕΥΠ στην εποπτεία του Πρωθυπουργού. Πέραν του ότι δεν ήταν προϊόν κάποιου ιδιαίτερου χιούμορ ή ένδειξη προχωρημένου αυτοσαρκασμού, εν τέλει προσέβαλε και κάποιους.

Και προέκυψε μία έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία από την Korean Friendship Association Greece, κοινώς εκ μέρους του βορειοκορεατικού λογαριασμού προπαγάνδας στα ελληνικά.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση η Κορεατική Ενωση Φιλίας επιτέθηκε στην εφημερίδα,  την κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη για την εχθρική στάση της και επίσης αξίωσε από το left.gr να κατεβάσει την εικόνα με την εθνική σημαία της Βόρειας Κορέας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα το πρωί η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ κυκλοφόρησε τεύχος με ένα χυδαίο και ανάρμοστο εξώφυλλο παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία του τύμβου του βασιλέα Tongmyong (μνημείο Unesco) που βρίσκεται νότια της Πιονγκγιανγκ.

Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει την δυσαρέσκεια της προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας για την ανάληψη αρμοδιοτήτων που προσωπικά δεν γνωρίζουμε εάν τις καλύπτει το Σύνταγμα, εάν είναι επίσημες και τους σκοπούς που εξυπηρετούν οπότε δεν μας αφορά.

Αυτό που μας αφορά όμως είναι η ντροπιαστική σύγκριση με την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και έμμεσα με τον ηγέτη της. Μιας χώρας εκ διαμέτρου διαφορετικής ως προς το πολίτευμα, τις παραδόσεις και τις συνήθειες.

Η άστοχη και χυδαία σύγκριση που αναδεικνύει την έλλειψη δημοσιογραφικού υλικού της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ και είναι η κορυφή του παγόβουνου της παραπληροφορησης.

Δεκάδες "εκτελέσεις" που τελικά δεν έγιναν και εκατομμύρια απαγορεύσεις που τελικά δεν ισχύουν. Για αυτόν τον λόγο ας μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση του θλιβερού γεγονότος από την άλλη πλευρά που έχει "ειδίκευση" στην χρήση του όρου "Βόρεια Κορέα".

Η KFA Greece ποτέ δεν είχε σχέση επίσημη ή ανεπίσημη με κανένα κόμμα στην Ελλάδα και το Εργατικό κόμμα της Κορέας διατηρεί ορισμένες επαφές στα πλαίσια της αλληλεγγύης με το ΚΚΕ.

Ο ανώτατος και αξιοσέβαστος ηγέτης μας Κιμ Τζονγκ Ουν διατηρεί τρεις θέσεις - πρόεδρος της επιτροπής κρατικών υποθέσεων της ΛΔ Κορέας. -πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Κορέας -Ανώτατος διοικητής του στρατού

Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν τα ελέγχει και για τις μυστικές υπηρεσίες υπάρχει αρμόδιος υπουργός και υπουργείο Προφανώς για την αστική Δημοκρατία δεν υπάρχει σιγουριά μιας και είναι κοινή παραδοχή ότι η κρατική τηλεόραση ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση(το ίδιο και για ιδιωτική)

Εμείς από την μεριά μας ιδεολογικά δεν μπορούμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση με την εφημερίδα αυτή. Ούτε καν στα πλαίσια μιας ευρείας μαρξιστικής βάσης.

Η Λαϊκή Κορέα έχει να αντιμετωπίσει εχθρούς από όλο το πολιτικό φάσμα. Δεν έχει να περιμένει στήριξη από Σοσιαλοδημοκράτες. Ας αρκεστούν λοιπόν στις ουσιαστικές συγκρίσεις.

Η ΛΔ Κορέας μέσα από φωτιά και σίδερο έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει σε εξοντωτικές κυρώσεις που μια δυτική χώρα θα άντεχε για περίπου δύο ώρες. Η πρόοδος και η ευημερία είναι αξιοθαύμαστη και ο ηγέτης μας Κιμ Τζονγκ Ουν απέδειξε το υψηλό πατριωτικό φρόνημα που τον διακατέχει.

Τις δυσκολίες αντιμετωπίζουν με θάρρος οι Κορεάτες χωρίς να έχουν ανάγκη την γελοιοποίηση της Ελλάδος στα δικά τους εξώφυλλα. Είναι υπερήφανοι και οι πράξεις αυτές τον συσπειρώνουν. Η KFA Greece καλεί την ΑΥΓΗ να ζητήσει συγγνώμη για την εχθρική προς την Κορέα πράξη της.

Η σύγκριση με φιλελεύθερα καθεστώτα είναι άτοπη από κάθε άποψη. Το ίδιο άτοπη υπήρξε και η σύγκριση της με Σοσιαλοδημοκρατικές κυβερνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Επίσης ζητάμε από την σελίδα left.gr να κατεβάσει την εικόνα που χρησιμοποιεί την εθνική σημαία.

Σε κάθε περίπτωση η KFA Greece θα κατακρίνει τέτοιες πρακτικές από όπου και αν προέρχονται θέλοντας να προστατεύσει και να διαφυλάξει τα πατριωτικά ιδεώδη της Λαϊκής Κορέας αλλά και της Ελλάδος που διασύρεται.

-Η KFA Greece ΔΕΝ είναι πρεσβεία! -Δημοσιεύει επίσημες ειδήσεις και ανακοινωθέν από τις επίσημες πηγές της Λαϊκής Κορέας. -Δεν έχει την εξουσία να δράσει όπως η κυβέρνηση της ΛΔ Κορέας

-Είναι συνδεσμος φιλιας. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν υποχρεωτικά Κορεάτες από πίσω. Δρα σε 36 χώρες και τα μέλη συνήθως είναι οι εκάστοτε υπήκοοι.

*Για την πολιτική εκμετάλλευση από πολλούς χρήστες των Social media της αντίδρασης μας υπεύθυνη είναι η ΑΥΓΗ και το πρωτοσέλιδο της.

Ευχαριστούμε πολύ. Ζήτω η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας Ζήτω ο Κιμ Τζονγκ Ουν Ζήτω το Εργατικό Κόμμα της Κορέας Ζήτω ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας».

aygh

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.