ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε 8 ημέρες η αναδιάρθρωση του κράτους Κύριο

08:50 - 15 Ιουλ 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Σε 8 ημέρες θα έχουμε το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού τότε, δηλαδή την Τρίτη 23 Ιουλίου θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της προς ψήφιση. Θα είναι ρεκόρ ταχύτητας αφού η κατάθεση θα γίνει μια ημέρα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβένρησης.

Το νομοσχέδιο θα αφορά την αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την προσαρμογή του κράτους στην ψηφιακή εποχή αλλά θα περιλαμβάνει και τροπολογίες με τις οποίες θα καταργείται το Πανεπιστημιακό άσυλο και αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Επίσης θα υπάρχει διάταξη για να διευκολυνθεί η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία έχει διαταραχθεί από την απλή αναλογική. 

Αναμένεται οτι θα ακολουθήσουν άλλα νομοσχέδια εντός του καλοκαιριού με προτεραιότητα την κατάθεση δυο νομοσχεδίων ένα για το φορολογικό και ένα αναπτυξιακό. 

Αν μη τι άλλο αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να έχει αντιληφθεί πως πρέπει να κινηθεί ταχύτατα και να καταφέρει ότι μπορεί στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της, πρίν αρχίσουν ακόμη οι γκρίνιες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.