ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για μια νέα ΕΡΤ με ουσία και χαμηλό κόστος Κύριο

09:34 - 16 Ιουλ 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Το να δεί η κυβέρνηση πώς θα μαζέψει τα ασυμμάζευτα της ΕΡΤ είναι μια αναγκαία δουλειά. Όμως αυτό που έχει μεγάλη σημασία τόσο για το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης όσο και για το οικονομικό της μέλλον είναι να δεί πώς θα διαμορφώσει ένα οικονομικό, υψηλού επιπέδου τηλεοπτικό πρόγραμμα. Και εκεί η ΕΡΤ διαθέτει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με όλες τις άλλες τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Διαθέτει το αρχείο της το οποίο περιλαμβάνει από ιστροικά και πολιτικά ντοκουμέντα μέχρι ιστορικές αθλητικές διοργανώσεις, ταινίες, μουσικές εκπομπές, εκπομπές τέχνης κλπ. Διαθέτει τα πάντα. Ένα αρχείο ανεκτίμητης αξίας, ανοργάνωτο και παρατημένο. Η αξιοποίηση αυτού του αρχείου και μόνο μπορεί να προσφέρει χιλιάδες ώρες τηλεθέασης μηδενικού κόστους. Αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά. Μια ιδέα είναι να καλέσει η ΕΡΤ νέους ικανούς σκηνοθέτες ώς εξωτερικούς συνεργάτες να τους διαθέσει πρόσβαση στο αρχείο και να τους αναθέσει την παραγωγή εκπομπών που θα στηρίζονται σε αυτό το αρχείο. Να συνδυάσει δηλαδή το αρχείο με τις σύγχρονες τηλεοπτικές δυνατότητες και να το χρησιμοποιήσει ώς βάση για σύγχρονες εκπομπές.

Δεν χρειάζεται λοιπόν η ΕΡΤ να επενδύει ούτε σε πανάκριβους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ούτε σε δαπανηρές και αμφιβόλου ποιότητας εκπομπές. Με γνώμονα το συνδυασμό χαμηλού κόστους και υψηλής ποιότητας η ΕΡΤ μπορεί να αναδειχθεί σε μια πολύ σοβαρή και χρήσιμη κρατική τηλεόραση με μεγάλο ενδιαφέρον και να συνεισφέρει και στην άνοδο του τηλεοπτικού επιπέδου γενικότερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.