ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν θα λάβει (η Φώφη) αυτό το γράμμα (του Αλέξη)

Όταν θα λάβει (η Φώφη) αυτό το γράμμα (του Αλέξη) Κύριο

16:07 - 29 Ιουλ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Περιμένει γράμμα από τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά; Φαίνεται πως ναι. Προφανώς εν όψει της περιβόητης συγκρότησης του ασαφούς «προοδευτικού πόλου», στον οποίο ο ίδιος φιλοδοξεί να είναι επικεφαλής.

 

Φημολογείται ότι η πρόσκληση αυτή θα έλθει κάποια στιγμή το φθινόπωρο και ενώ θα ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο της επανίδρυσής του, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται. 

 

Και πώς βλέπουν αυτήν την προοπτική στο ΚΙΝΑΛ; 

 

Κάποιοι, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης το βλέπουν μάλλον θετικά. Είπε στο «Εθνος»: «Εχουµε πάρει µια σταθερή θέση και στάση. ∆εν διαπραγµατευόµαστε την αυτόνοµη πορεία και την αυτοδύναµη στρατηγική της παράταξης µε κανέναν και για τίποτα. Αντιπολιτευόµαστε ως ο κεντρικός προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήµατος και τη συντήρηση και τον λαϊκισµό. Ταυτόχρονα συνοµιλούµε µε όλες τις δυνάµεις του δηµοκρατικού τόξου µε την προϋπόθεση του αλληλοσεβασµού και της συγκεκριµένης ατζέντας. Ας έρθει η όποια πρόταση και τη βλέπουµε».

 

Συμφωνούν όμως όλοι; Τι λέει για παράδειγμα ο Α. Λοβέρδος; 

Θα είναι αυτή η αναμενόμενη πρόταση Τσίπρα η χαριστική βολή για το ΚΙΝΑΛ και ένας καταλύτης για διασπάσεις και διχόνοιες; Ή θα λειτουργήσει συσπειρωτικά; Και πόσο θα είναι σε θέση να διατηρήσει την αυτονομία του, που λέει και ο Σκανδαλίδης;

 

Εν αναμονή…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.