ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Παπαδημούλης ζητάει (πάλι…) από την Κομισιόν να μαλώσει τον Μητσοτάκη

Ο Παπαδημούλης ζητάει (πάλι…) από την Κομισιόν να μαλώσει τον Μητσοτάκη Κύριο

12:53 - 30 Ιουλ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος έχει μπει φουριόζος στο Ευρωκοινοβούλιο με ερωτήσεις προς την Επιτροπή. Είναι και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Και συνεχίζοντας μία πρακτική των τελευταίων ετών, υποβάλλει ερωτήσεις εσωτερικού ενδιαφέροντος, ζητώντας ουσιαστικά από την Κομισιόν να μαλώσει την ελληνική κυβέρνηση, όπως προηγουμένως της ζητούσε να μαλώσει τον Μητσοτάκη και την ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

 

Αυτή τη φορά κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν για την τοποθέτηση Γενικών και Ειδικών Γραμματέων από την κυβέρνηση, κατά παράβαση του νόμου, όπως λέει. 

 

Κατά τα όσα μαρτυρά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε την τοποθέτηση 52 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, παραβιάζοντας ευθέως τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας και συγκεκριμένα του ν. 4369/2016». Της ελληνικής νομοθεσίας δηλαδή… 

 

Αυτά υποστηρίζει ότι συνέβησαν, «παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία πλήρωσης των θέσεων, βάσει του ισχύοντος νόμου, και επτά χιλιάδες αιτήσεις αξιολογούνται από το ανεξάρτητο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, που έχει συσταθεί».

 

Στην ίδια ερώτηση λέει ότι αξίζει να σημειωθεί ότι «στην τελευταία Έκθεση Συμμόρφωσης της Ελλάδας με το πρόγραμμα προσαρμογής του ESM (Ιούνιος 2018) η Κομισιόν επισημαίνει πως ο ν. 4369/2016 -που διέπει τη διαδικασία επιλογής Γενικών και Ειδικών Γραμματέων- συνιστά εγγύηση για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης».

 

Ζητά επίσης να μάθει από την Κομισιόν αν «θεωρεί ότι η ανακοίνωση 52 ονομάτων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων από την νέα Ελληνική Κυβέρνηση, αγνοώντας την εν εξελίξει διαδικασία σε εφαρμογή του νόμου, συμβαδίζει με τον στόχο της αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση», καθώς και «πώς αξιολογεί [η Κομισιόν] και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει [η Κομισιόν] την παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας που αποσκοπεί στην αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση της αξιοκρατίας».

 

Παραλείπει βέβαια ο κ. Παπαδημούλης να αναφέρει ότι πολλά από τα στελέχη που διορίστηκαν και ανακοινώθηκαν δεν προέρχονται καν από την ΝΔ. 

 

Πάντως η λογική ότι ζητάει από την Κομισιόν να μαλώσει την ελληνική κυβέρνηση για θέματα εσωτερικής διοίκησης και διαχείρισης, έχει ένα ενδιαφέρον…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.