ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η κυβέρνηση κρίνεται (και) στην μάχη του καπνού

Η κυβέρνηση κρίνεται (και) στην μάχη του καπνού Κύριο

07:27 - 05 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αν κάτι είναι φανερό με την συμπλήρωση ενός μήνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι ότι ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του ήλθαν φουριόζοι και έτοιμοι.

 

Νομοσχέδια είχαν προετοιμαστεί, έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις η βιασύνη δημιούργησε προβλήματα και οδήγησε σε αναγκαστικές τροποποιήσεις, πρόσωπα τοποθετήθηκαν σε θέσεις κομβικές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χρονοδιαγράμματα ορίστηκαν και οδηγίες δόθηκαν. 

 

Κατόπιν όλων αυτών των θετικών, η περίοδος χάριτος τελειώνει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αρχίσει να κρίνεται. 

 

Θα κριθεί δε μάλιστα αρχικώς σε ζητήματα πολύ πιο απλά από την ανάπτυξη, ή την οικονομία εν γένει, όπου ούτως ή άλλως απαιτείται κάποιος χρόνος. 

 

Ενα από τα πεδία όπου θα κριθεί η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά είναι η εφαρμογή των νόμων και των εγκυκλίων που με μεγάλη ταχύτητα εκδόθηκαν. 

 

Όπως π.χ. η τήρηση της δέσμευσης για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος. 

Με το που έγιναν οι σχετικές εξαγγελίες, αντίσταση ξεκίνησε από τους χώρους του κοινοβουλίου ο Παύλος Πολάκης με τον Σπίρτζη, οι οποίοι πόζαραν υπερήφανοι σε φωτογραφία, με τα τσιγάρα τους στο καφενείο της Βουλής. 

 

Ο πρόεδρος Κώστας Τασούλας έσπευσε και προειδοποίησε: όποιος παραβιάζει τον νόμο, θα υποστεί κυρώσεις. Από πρόστιμα της τάξης του 500ρικου, έως και ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καφενείου ή και παρακράτηση μισθού για βουλευτές και λοιπούς παραβάτες. 

 

Μένει να φανεί τι θα γίνει λοιπόν με την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε αυτό το πεδίο. Και να δούμε τελικά ποιος θα κερδίσει στην μάχη του καπνού. Οι Μητσοτάκης-Τασούλας ή οι  Πολάκης - Σπίρτζης;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.