ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Παπαδημούλης ζητεί από την Κομισιόν προστασία για την... Θάνου

Ο Παπαδημούλης ζητεί από την Κομισιόν προστασία για την... Θάνου Κύριο

13:56 - 05 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το ότι με κάποιον τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ θα κατόρθωνε να απαλλαγεί από τις υπηρεσίες της Βασιλικής Θάνου, της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ και διορισμένης σε πάσης φύσεως θέσεις την προηγούμεηνη τετραετία, ήταν λογικό και αναμενόμενο.

 

Εστω και με νομικά τεχνάσματα, όπως η τροπολογία με την οποία παύθηκαν από τις ανεξάρτητες αρχές πρόσωπα που τα προηγούμενα χρόνια θήτευσαν σε κυβερνητικές θέσεις. 

Λογικό και αναμενόμενο ήταν μέχρις ενός σημείου και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδρούσε, με κάποιες προφάσεις και κάποια δήθεν επιχιερήματα. 

 

Την έκπληξη όμως σε ό,τι αφορά και αυτήν την υπόθεση έκανε ο Δημ. Παπαδημούλης. Ο οποίος φαίνεται ότι παρά την μακρά θητεία του στην Ευρωβουλή έχει παρεξηγήσει τον ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών και οργάνων. Τα θεωρεί δηλαδή εργαλεία άσκησης αντιπολίτευσης και ως ένα είδος «μπαμπούλα» για την ελληνική κυβέρνηση. 

 

Με αυτήν την αντίληψη λοιπόν κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Επιτροπή, με την οποία της ζητεί πάλι να μαλώσει την κυβέρνηση και ζητεί να μάθε τα εξής: 

 

«- Πώς αξιολογεί την συγκεκριμένη τροπολογία η Κομισιόν, σε σχέση με την κοινοτική οδηγία 1/2019 για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των Αρχών Ανταγωνισμού των κρατών-μελών της Ε.Ε., όπου (παράγραφος 17) αναφέρεται ότι οι λόγοι παύσης των μελών των Αρχών πρέπει να προβλέπονται πριν το διορισμό τους; 

«- Τι μέτρα λαμβάνει η Επιτροπή για την εφαρμογή από τα κράτη-μέλη των κοινοτικών οδηγιών, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα των αρχών ανταγωνισμού; 

«- Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει για την εύρυθμη λειτουργία των Επιτροπών Ανταγωνισμού, ειδικά για την περίπτωση της Ελλάδας και ακόμα ειδικότερα για την περίπτωση καταπολέμησης του μονοπωλίου  στα ΜΜΕ;».

Πολλά από αυτά βρίσκονται στην φαντασία του αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου, όπως π.χ. τα περί μονοπωλίου στα ΜΜΕ, καθώς η επιτροπή ανταγωνισμού της κ. Θάνου δεν φάνηκε να ενοχλείται από την εξαγορά του Alpha από εταρεία πετρελαιοδειδών, ο ιδιοκτήτης της οποίας κατέχει και άλλο ένα κανάλι και δεν φάνηκε να έχει και μεγάλες αντιπολιτευτικές διαθέσεις τα προηγούμενα χρόνια…

Και πάντως, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τον αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και τους συνεργάτες του, ότι είναι άλλο η «νομικά έωλη τροπολογία», και άλλο η νομικά «αίολη», όπως δις αναφέρεται στο σχετικό ΔΤ…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 05 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.