ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μητσοτάκης στην έκθεση φωτογραφιών του Γιάννη Μπεχράκη

Ο Μητσοτάκης στην έκθεση φωτογραφιών του Γιάννη Μπεχράκη Κύριο

12:54 - 07 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος ήταν μία από τις κομβικής σημασίας πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Η συζήτηση και η ψήφισή του ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το νομοθέτημα από βήματος, όμως βρήκε τον χρόνο ανάμεσα στην συζήτηση και την ψηφοφορία να πεταχτεί σε μία έκθεση φωτογραφίας.

Δεν επρόκειτο όμως για μία οποιαδήποτε έκθεση.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην παρουσίαση μίας συλλογής με τις 70 από τις πλέον εμβληματικές φωτογραφίες του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις αρχές του έτους, σε ηλικία 59 ετών.

Στην έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε τις φωτογραφίες του Μπεχράκη, στις οποίες απεικονίζονται μεταξύ των άλλων σκηνές και στιγμιότυπα από πολεμικές συγκρούσεις στο Αφγανιστάν και την Τσετσενία, από την προσφυγική κρίση, από την «αραβική άνοιξη», κ.ά.

Στα εκθέματα περιλαμβάνεται και ένα ιστορικής σημασίας στιγμιότυπο, στο οποίο απεικονίζεται ο πατέρας του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε χειραψία με τον Χαρίλαο Φλωράκη (φαίνεται στο δεξί άκρο της παραπάνω φωτογραφίας)…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.