ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το ενδιαφέρον βιβλίο που διαβάζει η Μέρκελ στις διακοπές της…

Το ενδιαφέρον βιβλίο που διαβάζει η Μέρκελ στις διακοπές της… Κύριο

15:40 - 07 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διακοπές στο Νότιο Τιρόλο, απ’ όπου παρεμπιπτόντως υπάρχει σχεδόν καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητές της στον Τύπο – για να έχουμε υπόψη μας και μία (δυσ-)αναλογία με τα όσα υποστήριζε ο κ. Τσίπρας για τις δικές του διακοπές στο γνωστό σκάφος, διεκδικώντας την ιδιωτικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες φωτογραφίες, στις οποίες η κ. Μέρκελ διαβάζει ένα βιβλίο. Δεν είναι ευδιάκριτος ο τίτλος, όμως έγινε γνωστό ότι πρόκειται για το The Tyrant, του Στίβεν Γκρίνμπλατ.

Το βιβλίο είναι μία διεξοδική μελέτη για τους κακοποιούς του Σαίξπηρ. Περιγράφεται δε ως «μία ανατομία της βρεφονηπιακής ψυχολογίας και των άσβεστων ναρκισσιστικών ορέξεων των δημαγωγών».

Πρόκειται για μία ανάλυση των μαχών εξουσίας στην Βρετανία κατά την εποχή του Ουίλιαμ Σέξπιρ, στα μέσα του 16ου και τις αρχές του 17ου αιώνα, όπου ο συγγραφέας περιγράφει την επίδραση της πραγματικής πολιτικής στα δράματα και τους χαρακτήρες του ποιητή.

Υπάρχουν όμως και έμμεσες παραπομπές σε πρόσωπα του σήμερα. Όπως κατά μία εκδοχή, στον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο οι σχέσεις της κ. Μέρκελ παραμένουν σε κρίση.

Για άλλους δημαγωγούς δεν είναι και τόσο πιθανό να ανησυχεί η κ. Μέρκελ, καθώς του περισσότερους κατόρθωσε να τους εξουδετερώσει…

Τελευταία τροποποίηση στις 19:22 - 07 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.