ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Μακρόν, πριν την συνάντηση με την Μέρκελ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Μακρόν, πριν την συνάντηση με την Μέρκελ Κύριο

12:21 - 13 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μέχρι τώρα η νέα κυβέρνηση ασχολήθηκε με τα τρέχοντα, ενδεχομένως και επείγοντα, εσωτερικά. Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και η διαδικασία για τα μείζονα, αυτά που αφορούν και την προσπάθεια άσκησης οικονομικής πολιτικής, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε, υπάρχει ο στενός κορσές των πρωτογενών πλεονασμάτων.

 

Την προσπάθειά του την έχει ήδη οριοθετήσει ο Μητσοτάκης. Εχει πει ότι πρώτα θα προχωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, θα δώσει δείγματα γραφής και έπειτα θα επιδιώξει την όποια συζήτηση για τα πλεονάσματα. 

Φαίνεται ότι και εκεί έχει γίνει κάποιος σχεδιασμός. Ετσι, είναι ενδεικτικό ότι πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βερολίνο στις 29 Αυγούστου και στην Χάγη στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα έχει μία πρώτη τετ α τετ συνάντηση στο Παρίσι με τον Εμανουέλ Μακρόν. Μην ξεχνούμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί η συνάντησή του στην Αθήνα με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ. 

 

Η προτεραιότητα της συνάντησης με τον Μακρόν έχει την σημασία της, αφού παρά τα όποια εσωτερικά του ζητήματα, ο γάλλος Πρόεδρος δείχνει αναβαθμισμένος στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Και πάντως ήταν και αυτός μεταξύ εκείνων που έσταζαν μέλι για τον Αλέξη Τσίπρα. 

 

Στον γαλλικό Τύπο πάντως ο Μητσοτάκης αναφέρεται ήδη ως «ο Ελληνας Μακρόν». Μπορεί και η συνάντηση στο Παρίσι να αποδεχθεί σημαντικότερη από ό,τι νομίζουμε…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.