ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Υπουργός τουρίστας» ο Θεοχάρης, γιατί του τα «έσουρε» ο Τζαβάρας

«Υπουργός τουρίστας» ο Θεοχάρης, γιατί του τα «έσουρε» ο Τζαβάρας Κύριο

14:25 - 22 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Χάρης Θεοχάρης έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στον ενάμιση μήνα αφότου ανέλαβε το υπουργείο Τουρισμού. Είτε λόγω και της καθυστερημένης ή και ανύπαρκτης ουσιαστικής αντίδρασης στην κρίση που παρουσιάστηκε με την ακτοπλοϊκή γραμμή της Σαμοθράκης, είτε λόγω της… ριζοσπαστικής του πρότασης να μην διεξάγονται φορολογικοί έλεγχοι στο νησί προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι, ο υπουργός Τουρισμού έχει γίνει θέμα συζήτησης και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Τις αρνητικές διαθέσεις του δεν έκρυψε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας. Με αφορμή την ιδιωτική επίσκεψη του κ. Θεοχάρη στην περιοχή, ο κ. Τζαβάρας εξαπέλυσε μετωπική επίθεση: «Ο κ. Θεοχάρης, όπως έγινε δημοσίως γνωστό, βρέθηκε ιδιωτικώς στην Ηλεία και εθεάθη φωτογραφιζόμενος με ημιεπίσημη συντροφιά να επισκέπτεται τον φάρο του Κατακόλου», δήλωσε.

Και συνέχισε δυναμικά: «Αναμφίβολα, δικαίωμα του κάθε υπουργού είναι να “ιδιωτεύει” ελευθέρως κατά τη διάρκεια των θερινών του διακοπών. Πλην όμως, αποτελεί δημόσια πρόκληση να απολαμβάνει κατά τρόπο περίοπτο ο υπουργός Τουρισμού την ανεμελιά των διακοπών του, συνοδευόμενος από επίσημους και ανεπίσημους τοπικούς παράγοντες, σε μια περιοχή που ήδη από αρκετό καιρό τώρα τον περιμένει εναγωνίως προκειμένου να επιλύσει δύο καυτά τοπικά προβλήματα, που υπάγονται στην πολιτική του αρμοδιότητα».

Τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται ο κ. Τζαβάρας, με την επισήμανση ότι «η Ηλεία δεν θέλει υπουργό τουρίστα αλλά υπουργό Τουρισμού, έτοιμο και ικανό να επιλύσει δύο ζωτικής σημασίας θέματα», είναι όπως ο ίδιος τα περιγράφει:

α) το πρόβλημα της παρατεινόμενης παύσης της λειτουργίας των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα και

β) η ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δράση κάθε λογής “πειρατών” στο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμένος Κατακόλου, κάθε φορά που αποβιβάζονται τουρίστες που φθάνουν στην Ηλεία με κρουαζιερόπλοια για να επισκεφθούν κυρίως τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια βλάπτει σοβαρά τον εθνικό τουρισμό, αφού έχει προκαλέσει τη σταθερή μείωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το λιμάνι του Κατακόλου

Υπάρχει πάντως και η βάσιμη υποψία ότι τα τουριστικά προβλήματα της Ηλείας είναι απλώς μία αφορμή ή και πρόφαση. Η δυσαρέσκεια σε βάρος του Θεοχάρη είναι μάλλον μεγάλη στο εσωτερικό της ΝΔ, δεδομένου και ότι σε πολλούς δεν έχει αρέσει η υπουργοποίηση εξωκομματικών στελεχών…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.