ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα… Κύριο

06:21 - 27 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είχε κάποιον καιρό να εμφανιστεί και να κάνει κάποια από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του. Όμως με το που επανεμφανίστηκε αποζημίωσε το κοινό του και τους φανατικούς οπαδούς του από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε λοιπόν την άρση των capital controls. Αυτών που προκάλεσε και αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και που εξακολουθεί να κατηγορεί τον Στουρνάρα ότι τα επέβαλε, κάνοντας τάχα το χατίρι του Ντράγκι. Περίπου αυτά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τέσσερα χρόνια, για να μην ξεχνάμε. 

 

Ο Τσακαλώτος λοιπόν είπε ότι είναι ένα θετικό βήμα, το οποίο είχε σχεδόν ολοκληρωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το σημείο μπορεί κανείς να πει, «τι κρίμα, ατυχήσατε»…

 

Είπε όμως ο κ. Τσακαλώτος και τα εξής ενδιαφέροντα: «Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν». Και προσέθεσε: «βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει».

 

Τα είπε αυτά ένας άνθρωπος που από την θέση του υπουργού Οικονομικών έγινε ο πιο πιστός και συνεπής εκτελεστής της μνημονιακής πολιτικής. 

 

Και εκείνος που αφότου τελείωσαν τα μνημόνια δεν είχε μπούσουλα για το τι να κάνει και απλώς μοίραζε επιδόματα και δήθεν 13ες συντάξεις. Και που, ας μην ξεχνάμε, δηλώνει μαρξιστής οικονομολόγος, χωρίς να συναισθάνεται την παραδοξότητα ή την ματαιότητα της δήλωσης. 

 

Πάντως, εντάξει, με την νέα του παρέμβαση αποδεικνύει ότι έχει μία αίσθηση τοτ χιούμορ, έστω κάπως εκκεντρική…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.