ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Καθιστοί στους εθνικούς ύμνους Μέρκελ - Μητσοτάκης

Καθιστοί στους εθνικούς ύμνους Μέρκελ - Μητσοτάκης Κύριο

14:01 - 29 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με στρατιωτικές τιμές υποδέχθηκε η Ανγκελα Μέρκελ τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προαύλιο της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ωστόσο, κάτι ασυνήθιστο συνέβη κατά την τελετή υποδοχής του Πρωθυπουργού. Σε μία τροποποίηση του πρωτοκόλλου, η Καγκελάριος και ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησαν καθιστοί την ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Προφανώς, η αλλαγή αυτή έχει αποφασιστεί προκειμένου να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο νέο περιστατικό, όπως τα πρόσφατα στα οποία η κ. Μέρκελ έτρεμε και δύσκολα διατηρούσε την ισορροπία της.

Από τα πρώτα στιγμιότυπα φάνηκε ότι το κλίμα μεταξύ των δύο είναι αρκετά θετικό, αν και πιο ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επεφύλασσε λίγο νωρίτερα στον κ. Μητσοτάκη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, ο οποίος μέσω twitter μάλιστα ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψη.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο είναι η πρώτη Ελληνα Πρωθυπουργού τα τελευταία δέκα χρόνια, που πραγματοποιείται με την χώρα να μην βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου.

Το κλίμα φαίνεται θετικό. Το θέμα είναι ο κ. Μητσοτάκης να πείσει. Και το σημαντικότερο από όλα, είναι με την επιστροφή του να γίνουν όλα τα αναγκαία ώστε η Ελλάδα πραγματικά να δείξει ότι έχει κάποιες προοπτικές για το μέλλον…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.