ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Πώς μίκρυνε έτσι ο ήλιος;»

«Πώς μίκρυνε έτσι ο ήλιος;» Κύριο

13:05 - 03 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Καθώς η 3η Σεπτεμβρίου μοιραία και αναπόφευκτα οδηγεί την σκέψη στο ΠαΣοΚ και την επέτειο της ίδρυσής του, η παρατήρηση της σημερινής κατάστασης του κόμματος 45 χρόνια μετά την παρουσίαση της διακήρυξης από τον Ανδρέα, προξενεί κάτι ανάμεσα σε προβληματισμό (για τους οπαδούς του) και αδιαφορία για τους υπόλοιπους.

Η προβληματική κατάσταση εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους, αλλά ένα περιστατικό από τις πρόσφατες εκλογές ίσως και να είναι από τα πιο ενδεικτικά της πολιτικής παρακμής.

Μας το διηγήθηκε δικαστικός αντιπρόσωπος και το μεταφέρουμε.

Σε εκλογικό τμήμα της Κεφαλονιάς προσήλθε να ψηφίσει ηλικιωμένη και ιδιαιτέρως καλοστεκούμενη κυρία. Αφού έγιναν όλα τα τυπικά διαδικαστικά της παραδόθηκε το πακέτο με τα ψηφοδέλτια και πήγε πίσω από το παραβάν.

Περνούσε όμως η ώρα και δεν έβγαινε. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος άρχισε να ανησυχεί. Πλησίασε και ρώτησε: «Είστε καλά; Είναι όλα εντάξει;».

Η κυρία απάντησε: «Κάτι δεν πάει καλά παιδάκι μου» και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μου έχετε δώσει το ψηφοδέλτιο για το κόμμα που θέλω να ψηφίσω».

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος της ζήτησε να του δώσει το πακέτο και ρώτησε ψιθυριστά: «Τι θέλετε να ψηφίσετε;».

«ΠΑΣΟΚ», του απάντησε η κυρία.

Εψαξε τα ψηφοδέλτια και βρήκε αυτό του ΚΙΝΑΛ. Της το έδωσε, δείχνοντάς της και τον ήλιο, κάτω από το έμβλημά του.

Με απορία και απογοήτευση η κυρία κοίταξε το ψηφοδέλτιο και είπε: «Πω πω, βρε παιδάκι μου… Πώς μίκρυνε έτσι ο ήλιος;».

Ίσως το περιστατικό αυτό να τα λέει όλα για τη σημερινή κατάσταση του κόμματος και για τα όσα διαδραματίζονται στην Χαριλάου Τρικούπη.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:37 - 03 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.