ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σακελλαρίδης αποδομεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Ο Σακελλαρίδης αποδομεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό Κύριο

12:46 - 05 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν ένας από τους νέους ανθρώπους που μπήκαν στην πολιτική τα τελευταία χρόνια και είχε καθοριστική συμβολή στην ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε διεκδικήσει με αξιώσεις την δημαρχία της Αθήνας το 2014 και στην συνέχεια ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα το 2015.

Όπως αποδείχθηκε στην πορεία, το ύφος και η πολιτική του συγκρότηση διέφεραν πολύ από την «φιλοσοφία» των συντρόφων του.

Από το καλοκαίρι του 2015 αποχώρησε από την κεντρική πολιτική σκηνή και λίγο καιρό αργότερα ανέλαβε επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Και από αυτήν την θέση αυτή έχει σήμερα πολλά να πει για την προηγούμενη κυβέρνηση των συντρόφων του και τις ευθύνες της για το προσφυγικό.

«Εχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, οι οποίες δεν παραγράφονται, ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσει η σημερινή κυβέρνηση. Η αθλιότητα των συνθηκών στα ΚΥΤ (σ.σ. Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης) των νησιών, οι καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις στον Έβρο, η αβεβαιότητα για τη συνέχιση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ για την στέγαση είναι λίγες από τις παρακαταθήκες», είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο newpost.

 Αναφέρθηκε επιπλέον για τον κίνδυνο κυρώσεων στη χώρα μας μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της σημερινής κυβέρνησης για το Προσφυγικό: «Η ανακοίνωση της δέσμης μέτρων της κυβέρνησης για το προσφυγικό μετά το πρόσφατο ΚΥΣΕΑ δείχνει να αγνοεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της χώρας και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους κυρώσεων, παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και μεγαλύτερης δυσλειτουργίας στο επίπεδο της διαδικασίας ασύλου», είπε.

Εκτίμησε δε και ότι «η σημερινή κυβέρνηση σε επίπεδο πολιτικής και ρητορικής δημιουργεί έντονη ανησυχία για τις προθέσεις της. Η κατάργηση της δυνατότητας απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες, ο αποκλεισμός τους από δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες, οι «κινηματογραφικού τύπου» εξώσεις από χώρους στέγασης και καταλήψεις και κυρίως η δέσμη μέτρων του ΚΥΣΕΑ έχουν σημάνει συναγερμό σε οργανώσεις και κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Για να μην υπάρχουν πάντως παρεξηγήσεις ως προς τις πολιτικές του διαθέσεις, σημείωσε με νόημα: «όταν κάνεις κριτική στην κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι στηρίζεις την αντιπολίτευση».

Ως προς το αν θα επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, είπε: «δεν είναι στις προτεραιότητές μου»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.