ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εχει ακούσει ο Γαβράς τις ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη από το Eurogroup; Τι απαντά ο ίδιος

Εχει ακούσει ο Γαβράς τις ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη από το Eurogroup; Τι απαντά ο ίδιος Κύριο

13:13 - 05 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με τον αέρα (και) του σταρ, έπειτα από την προβολή της ταινίας του Γαβρά για το πρώτο εξάμηνο του ‘15, ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέρχεται ορμητικός στα γεγονότα της περιόδου εκείνης.


Και δεν διστάζει να μιλήσει και πάλι για την έμπνευσή του να ηχογραφήσει τις συνεδριάσεις του Eurogroup.  «Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο Διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές. Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών την Πέμπτη, από την συχνότητα του «Θέμα 104,6».

Κατά τα όσα ισχυρίστηκε απαντώντας εκ νέου στις επικρίσεις ότι η ηχογράφηση ήταν ενέργεια παράνομη, «όλοι ηχογραφούν τις συνεδριάσεις και πρέπει να το κάνουν».

Πάντως, η παρανομία παραμένει, ενώ η δημοσιοποίηση θα την κάνει ακόμη χειρότερη και δύσκολα θα αποφύγει τις συνέπειες ο πρώην υπουργός.

Αυτό πάντως που έχει ένα ενδιαφέρον είναι αν ο Βαρουφάκης έχει αφήσει κάποιον να ακούσει τις ηχογραφήσεις αυτές. Τον Κώστα Γαβρά, για παράδειγμα...

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης πάντως δήλωσε ότι, ναι, έχει ακούσει τις ηχογραφήσεις αυτές. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα oneman.gr δήλωσε: 

«Άρχισα να δουλεύω στο σενάριο πριν 4 χρόνια, το σημαντικό ήταν να βρω τη γωνία για να πω την ιστορία, και τη βρήκα χάρη στο βιβλίο του Βαρουφάκη. 2-3 χρόνια πριν. Επίσης ερεύνησα όλα όσα λέει στο βιβλίο του, όχι επειδή δεν τον εμπιστευόμουν, αλλά μου έδειξε τις ομιλίες, τις σημειώσεις του, ηχογραφήσεις επίσης. Οπότε επιβεβαίωσα. Ώρες και ώρες ηχογραφήσεων. Πολύ μακρά διαδικασία». 

Προφανώς, κάποια από αυτά που άκουσε θα τα ακούσουν και οι θεατές της ταινίας...

Τελευταία τροποποίηση στις 14:21 - 05 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.