ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποδοσφαιρικές φανέλες και σαλονικιώτικες γραβάτες

Ποδοσφαιρικές φανέλες και σαλονικιώτικες γραβάτες Κύριο

10:07 - 08 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ως προς κάποια σημεία, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη του ΔΕΘ ως Πρωθυπουργού, είχε μία πρωτοτυπία.

Συνέβη σε μία συγκυρία όπου έπειτα από δέκα χρόνια η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε καθεστώς μνημονιακής ομηρείας, δύο μόλις μήνες έπειτα από τις εκλογές με τις οποίες αν μη τι άλλο αποκαταστάθηκε ένα κλίμα ηρεμίας και καταλάγιασαν τα πολιτικά πάθη και πάντως σε μια εποχή όπου μία κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία αρχίζει να εμφανίζεται. 

 

Είχε όμως και άλλα στοιχεία, που θύμισαν τα παλιά και τα οποία όπως φαίνεται δεν μπορεί κανείς να αποφύγει όταν βρίσκεται την Θεσσαλονίκη. 

 

Όπως για παράδειγμα οι επισκέψεις στα περίπτερα των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης. 

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τα τρία. Σε εκείνο του ΠΑΟΚ τον υποδέχθηκε ο Γ. Κούδας. Και του ζήτησε τα γνωστά, να τελειώνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Κάτι που δεν γινόταν όπως φαίνεται να λείπει ως εξαγγελία και από την ομιλία του Πρωθυπουργού λίγη ώρα αργότερα. 

Επισκέφηκε και τα περίπτερα του Ηρακλή και του Αρη, όπου πήρε ως δώρο τις φανέλες των ομάδων. 

Λίγη ώρα αργότερα έλαβε και ένα ακόμη δώρο από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα. Μία γραβάτα με το έμβλημα της πόλης. 

 

Εκεί ο κ. Μητσοτάκης δεν κρατήθηκε και παρόλο που είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιδιώκει τις συχνές αναφορές στον προκάτοχό του, είπε: «Εμείς φοράμε γραβάτες… Είναι ένα δώρο που αν το χάριζε αλλού δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.