ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το υπονοούμενο του Βενιζέλου στην «σύναξη των εκσυγχρονιστών»

Το υπονοούμενο του Βενιζέλου στην «σύναξη των εκσυγχρονιστών» Κύριο

14:27 - 09 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είχε (από κάποιους) προαναγγελθεί ως πολιτικό χάπενινγκ, όμως δεν ήταν και τόσο…

Παρά ταύτα, η άτυπη σύναξη των εκσυγχρονιστών στο Κορακοχώρι Ηλείας για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική» (εκδόσεις Πόλις), είχε ένα ενδιαφέρον. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε προκειμένου να ακούσει, ίσως και περιμένοντας κάτι παραπάνω, τους Κώστα Σημίτη, Βαγγέλη Βενιζέλο και Νίκο Αλιβιζάτο.

Με αφορμή το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώθηκε, ο συντονιστής της συζήτησης Μιχάλης Μητσός είπε κάποια στιγμή ότι «ένα βιβλίο ήρθαμε να παρουσιάσουμε».

Βλέποντας το πλήθος και εκείνος με την σειρά του, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε όταν έλαβε τον λόγο: «Μας πρόλαβε και μας προκατέλαβε ο Μιχάλης Μητσός λέγοντας ότι “απλώς ένα βιβλίο θα παρουσιάσουμε”. Ξέρετε τη γνωστή ιστορία, ότι πάει κάποιος για ένα πακέτο τσιγάρα και κάνει 50 χρόνια να γυρίσει. Άρα όλα είναι στη ζωή ενδεχόμενα».

Σε αυτό το σχόλιο ο συντονιστής απάντησε: «Μας κάνετε να ελπίζουμε».

Για να λάβει την απάντηση του Βενιζέλου: «Ή να φοβάστε!»

Προφανώς και ήταν ένα μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες. Και μάλλον σύντομα θα διαφανεί αν σε αυτήν την περίπτωση εκείνος που πήγε για τσιγάρα θα επιστρέψει ή θα προτιμήσει να απουσιάσει για καιρό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.