ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Ευκλείδης και η… ωραία κοιμωμένη

Ο Ευκλείδης και η… ωραία κοιμωμένη Κύριο

12:37 - 12 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι φανερό ότι στην αντιπολίτευση αναζητούν πατήματα για μία βάσιμη κριτική στην κυβέρνηση. Ισχύει αυτό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για όλα τα κόμματα. Θεμιτό είναι, αλλά αποδεικνύεται ότι απαιτείται μία κάποια φαντασία.

Αυτό συμβαίνει όχι τόσο επειδή η κυβέρνηση τα κάνει όλα υπέροχα. Αργά ή γρήγορα θα φανούν αδυναμίες και θα προκύψουν ζητήματα, τα οποία προς το παρόν απλώς έχουμε ξεχάσει, καθώς η ηρεμία που επήλθε έπειτα από τις εκλογές του καλοκαιριού μοιάζει να έχει υπνωτίσει τους πάντες. Βοηθάει βέβαια πάντα το καλό κλίμα ή εν πάση περιπτώσει η απουσία εξαλλοτήτων και έντασης, αλλά αυτά είναι απλώς αναγκαίες προϋποθέσεις. Πάνω σε αυτά πρέπει κανείς να χτίσει και να προχωρήσει.

Υπό αυτές τις συνθήκες πάντως και ενώ μέσα στην γενική πλήξη η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί (;) να βρει βηματισμό, υπάρχει πάντα μία ευχάριστη νότα. Προέρχεται κατά βάση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Είναι ο μοναδικός ίσως που κατορθώνει και ξεφεύγει από τις βαρετές και τετριμμένες ανακοινώσεις του κόμματός του και που αποφεύγει τις διχαστικές αναφορές, που είναι και περιττές και απωθητικές.

Ενώ λοιπόν οι περισσότεροι φωνασκούν και σηκώνουν τον κόσμο στο πόδι για το αν ο Μητσοτάκης ζήτησε και διεκδίκησε την μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα ο κ. Τσακαλώτος για μία ακόμη φορά προτίμησε να μιλήσει με μία δόση χιούμορ – ασχέτως του πόσο ακριβή είναι αυτά που λέει. Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, είπε τα εξής για το ζήτημα: «Μας είπαν ότι θα διαπραγματευτούν για τη μείωση των στόχων -άλλα έλεγαν τα προεκλογικά σποτάκια- όταν η ωραία κοιμωμένη βρει τον πρίγκιπά της και τη φιλήσει για να ξυπνήσει»...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.