ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα διλήμματα για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση Novartis

Τα διλήμματα για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση Novartis Κύριο

16:05 - 13 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Καθώς η έρευνα για την υπόθεση Novartis και το κατά πόσο η υπόθεση ήταν «στημένη» χωρίς στοιχεία και αποδείξεις προχωρεί, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην τακτική και τις αποφάσεις των κομμάτων.

Με την δικογραφία στην Βουλή, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουν (αν κατορθώσουν να συνεννοηθούν) αν θα προτείνουν την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή της λεγόμενης Προανακριτικής. Η πρωτοβουλία έτσι κι αλλιώς ανήκει στην κυβέρνηση πάντως.

Στην πρώτη περίπτωση παρέχεται δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής ή επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Η Προκαταρκτική, έχει ρόλο και αρμοδιότητες εισαγγελέα για τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εξετάζονται. Μπορεί να διατάξει ακόμη και βίαιη προσαγωγή μάρτυρα και μπορεί να ασκήσει διώξεις, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η Εξεταστική.

Κάποιοι στο ΚΙΝΑΛ σπεύδουν να μιλήσουν για Προανακρική. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλάει για Εξεταστική (αλλά στο ΚΙΝΑΛ κάνουν ότι δεν τον ακούν έτσι κι αλλιώς). Το τι θα κάνει η ΝΔ είναι υπό συζήτηση.

Ποια πρόσωπα θα αφορά όμως η μία ή άλλη Επιτροπή; Θα υπάρξουν στοιχεία ώστε να περιληφθεί και ο Αλέξης Τσίπρας π.χ.; Αλλοι λένε ναι, άλλοι το σκέφτονται, άλλοι το φοβούνται.

Θα φανούν όλα αυτά τις επόμενες ημέρες. Όπως και να ΄χει όμως, η ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει. Από εκεί που είχε βρει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της νεοελληνικής Ιστορίας, τρέχει τώρα να αποδείξει ότι δεν είχε στήσει μία πρόχειρη σκευωρία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.