ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κι όμως, δεν υπακούν όλοι τυφλά στον Αλέξη…

Κι όμως, δεν υπακούν όλοι τυφλά στον Αλέξη… Κύριο

13:49 - 20 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ίσως και να είναι ενδεικτικό για το συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και για το πώς κάποια παράπλευρα ζητήματα μπορεί να ακυρώσουν διάφορα μεγαλόπνοα σχέδια.

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να αρνείται εμμέσως το εκλογικό αποτέλεσμα και με κάθε ευκαιρία λέει ότι ο ίδιος είναι η αιτία που κράτησε το υψηλό ποσοστό, υπανισσόμενος ότι όλοι οι υπόλοιποι φταίνε ουσιαστικά για την ήττα, φουντώνει εσωκομματικά το ζήτημα της καταβολής του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης στα κομματικά ταμεία.

Περί τους 20 βουλευτές, χωρίς να ανήκουν σε συγκεκριμένη εσωκομματική τάση, αρνούνται να καταβάλλουν το ποσό στο κόμμα, όπως και να παραχωρήσουν τους τρεις από τους πέντε συνεργάτες που έκαστος δικαιούται στην διάθεση της Κουμουνδούρου.

Οι περισσότεροι είναι βουλευτές επαρχίας και υποστηρίζουν – όχι αδίκως – ότι οι ανάγκες τους είναι αυξημένες.

Το θέμα πάντως έχει και μία άλλη πτυχή. Πόσο μπορεί να δικαιολογηθεί μία τέτοια πρακτική σε ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι εκσυγχρονίζεται και ότι έχει παγιωθεί ως πολιτική δύναμη που θα διεκδικεί την εξουσία;

Μάλλον πρακτικές μικρομεσαίας πολιτικής δύναμης θυμίζουν αυτά. Και επίσης, φαίνεται ότι δεν υπακούν όλοι τυφλά στον αρχηγό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.