ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επιστροφή στα Σκόπια για τον Αλέξη

Επιστροφή στα Σκόπια για τον Αλέξη Κύριο

12:24 - 25 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ως γνωστόν ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μάλλον το μεγαλύτερο επίτευγμά του. Εχει δηλώσει υπερήφανος γι’ αυτήν – έστω κι αν έχει κατά έναν περίεργο τρόπο λησμονήσει έναν πρώην υπουργό Εξωτερικών ονόματι Νίκο Κοτζιά – και πιστεύει ότι μέσω της συμφωνίας αυτής σε κάποια υποσημείωση της Ιστορίας κάποια στιγμή θα βρεθεί το όνομά του.

Με την συμφωνία των Πρεσπών λοιπόν ως Ευαγγέλιο, την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στα Σκόπια. Δεν είναι κάποιο επίσημο ταξίδι, αν και θα έχει και μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος και θα μιλήσει σε συνέδριο του διοργανώνει εκεί ο Economist, με θέμα την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων.

Με το διπλωματικό του εκτόπισμα ο κ. Τσίπρας έχει προφανώς κάθε ευκαιρία να διαφωτίσει και όλους τους λοιπούς ενδιαφερόμενους για την ένταξή τους στην ΕΕ (αν και εφόσον και όποτε…), αλλά θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με έναν ακόμη αστέρα της πολιτικής και να συζητήσουν για την σοσιαλδημοκρατία: τον Μάρτιν Σουλτς, πρώην πρόεδρο του SPD, ο οποίος έχει ένα ρεκόρ, αφότου στις εκλογές του 2017 κατέγραψε το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.