ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ξεχνούν εύκολα στην Κουμουνδούρου...

Ξεχνούν εύκολα στην Κουμουνδούρου... Κύριο

13:29 - 26 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί κάποιος εύκολα να κατανοήσει την αγωνία (λέμε τώρα…) του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι ασκεί αντιπολίτευση, καθώς αυτή η δουλειά του ανατέθηκε στις εκλογές και κάπως πρέπει να ανταποκριθεί.

Μόνο που κάποιοι ή μάλλον όλοι στο κόμμα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο χρόνος δεν ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου και ότι υπάρχουν μνήμες από την περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε την χώρα.

Υπάρχουν και μνήμες από τις επισκέψεις του Αλ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργού στις γενικές συνελεύσεις του ΟΗΕ. Και υπάρχουν και φωτογραφίες.

Όπως η παραπάνω, ιστορική φωτογραφία, στην οποία ο κ. Τσίπρας ποζάρει με σκέρτσο και τσαχπινιά στον φακό, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Νέα Υόρκη το 2016 και για τις ανάγκες μίας συνέντευξης στο πρακτορείο Reuters.  

Με αυτήν την όμορφη ανάμνηση – μία μόνο από τις πολλές που προσέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός στις διεθνείς του εμφανίσεις – είναι μάλλον παρατραβηγμένο να εκδίδεται από την Κουμουνδούρου μία ανακοίνωση-σχόλιο για το ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη, στην οποία περιλαμβάνεται η εξής φράση:

«Η εικόνα που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται από την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο των ΗΕ είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε απροετοίμαστος σε ένα ταξίδι κομβικό για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Οφείλει όμως να κατανοήσει ότι οι διεθνείς σχέσεις της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εξαντλεί μονάχα σε διεκπεραιώσεις επικοινωνιακής πολιτικής και οικογενειακής προβολής».

Θα μπορούσε κάποιος να έχει επινοήσει κάτι πιο επιτυχημένο και εύστοχο. Ή μήπως όχι;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.