ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σε ρυθμούς (και ώρα) ΠαΣοΚ ο Αλέξης…

Σε ρυθμούς (και ώρα) ΠαΣοΚ ο Αλέξης… Κύριο

14:46 - 27 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τείνει να γίνει πάγια πρακτική, αλλά μάλλον δείχνει κάποια πράγματα για την γενικότερη φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιού ή «νέου»…

Σχεδόν ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ξεκίνησε στην ώρα της κάποια κομματική εκδήλωση. Είτε ήταν συνέδριο, είτε συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας, είτε Κεντρικής Επιτροπής, πάντοτε κάποια καθυστέρηση υπήρχε.

Η συνεδρίαση της ΚΕ της Παρασκευής είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 13.30.

Δεν το λες και νωρίς – υπό την έννοια ότι κάποιοι θα είχαν ζήτημα με πρωινό ξύπνημα, μετακίνηση κλπ. Θα μπορούσε δε κάποιος να κατανοήσει ότι μία καθυστέρηση ενός 15λέπτου, άντε μισής ώρας, είναι δικαιολογημένη και ανεκτή.

Ομως η καθυστέρηση έφτασε την μιάμιση ώρα. Θα μπορούσε κάποιος κακόπιστος να πει «και τι σημασία έχει, έτσι κι αλλιώς μια κλειστή κομματική εκδήλωση είναι, μεταξύ τους τα λένε». Θα ήταν κάπως κακόβουλο σχόλιο, όσο και αν έχει μία κάποια βάση.

Φαίνεται όμως ότι από κάποια άλλη σκοπιά, έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά την διαδικασία «ΠαΣοΚοποίησής» τους. Και υπό αυτό το πρίσμα ακολουθούν πιστά διάφορες συνήθειες, ακόμη και τις κακές.

Μεταξύ αυτών και οι τέτοιου είδους καθυστερήσεις, που έχουν κάνει πολύ εύστοχη την έκφραση «ώρα ΠαΣοΚ». Που σημαίνει ότι λέμε πως κάτι θα ξεκινήσει κάποια ώρα, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται και χωρίς να είναι κανείς σίγουρος για το πότε ακριβώς…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.