ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το… αλησμόνητο τζαρτζάρισμα Μητσοτάκη στον Τσαβούσογλου

Το… αλησμόνητο τζαρτζάρισμα Μητσοτάκη στον Τσαβούσογλου Κύριο

12:19 - 30 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη να ολοκληρώθηκε και από κάποιους να συνεχίζεται η μάταιη συζήτηση για το αν ήταν επιτυχημένο ή όχι, όμως υπάρχουν κάποια παραλειπόμενα αρκετά ενδιαφέροντα.

 

Ενα από αυτά περιγράφεται από τον «Βηματοδότη» και προσφέρει μία ένδειξη για την γενικότερη διάθεση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

 

Αξίζει να θυμόμαστε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Τσαβούσογλου είχε στριμωχτεί σοβαρά από τον Κύπριο ομόλογό του, κ. Ν. Χριστοδουλίδη, σε μία δημόσια, άτυπη διαπραγμάτευση μπροστά στις κάμερες… 

 

Δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι επηρεάστηκε από αυτό το περιστατικό, αν και υποσυνείδητα μπορεί να υπήρξε μία κάποια επίδραση.

Όπως λοιπόν μετέφεραν κάποιοι από τους παριστάμενους στην συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, κάποια στιγμή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θυμήθηκε έναν τραυματισμό που του είχε προκαλέσει  ο Πρωθυπουργός. Φέρεται μάλιστα και να δήλωσε ότι  ακόμη πονάει η μέση του!

Περί τίνος επρόκειτο; 

 

Ήταν το μακρινό 2005 όταν είχε διεξαχθεί ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους βουλευτές. Ο κ. Τσαβούσογλου επιχείρησε κάποια στιγμή να ντριμπλάρει τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως με ένα μάλλον άγριο τζαρτζάρισμα τον ξάπλωσε στο χορτάρι. 

Δύσκολο να επαναληφθεί μία τέτοια ποδοσφαιρική συνάντηση, αλλά πάντως αν συμβεί, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έχει τον νου του…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.