ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γερουλάνος τα λέει, όμως μπορούν οι σύντροφοι να ξυπνήσουν;

Ο Γερουλάνος τα λέει, όμως μπορούν οι σύντροφοι να ξυπνήσουν; Κύριο

12:14 - 01 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Παύλος Γερουλάνος ως γνωστόν είναι ένας από τους πρώτους που έχουν εκφράσει την άποψη ότι δεν φταίει ο γιαλός που είναι στραβός, αλλά ότι μάλλον η βάρκα του ΚΙΝΑΛ στραβά αρμενίζει.

Προσφάτως ήταν και ένας από τους πρώτους που έπειτα από καιρό έθεσε ζήτημα ηγεσίας - τουλάχιστον για το ΠαΣοΚ - και αμφισβήτησε πολλές από τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά και της ομάδας που την περιβάλλει. 

Του καταλογίστηκαν πολλά, όπως αναμενόταν, αλλά μάλλον αποδείχθηκε έτσι ότι δεν υπάρχει συναίσθηση του προβλήματος, ασχέτως του τι επιδιώκει και επιθυμεί εκείνος. 

 

Με τα πολλά και αφότου έχει πει όσα έχει πει, τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε ακόμη πιο δυναμικά. Και απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για προσωπικές στρατηγικές κλπ. είπε μεταξύ των άλλων (σε συνέντευξή του στο Documento): 

 

«Θα το υποπτευόμουν και εγώ αν ξαφνικά κάποιος εμφανιζόταν και τα έλεγε αυτά από το πουθενά. Όμως τα λέω από την ημέρα που εκφράστηκε η πρώτη ιδέα της «Ελιάς». Τα ξαναείπα και για τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» και για το «ΚΙΝΑΛ». Τα ίδια έλεγα ακόμα και όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ίδρυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Τα λέω γιατί τα πιστεύω. Δεν έχω απλά εμμονή με αρχές, αξίες και δημοκρατικές διαδικασίες. Πιστεύω ότι όταν τα κόμματα τούς γυρίζουν την πλάτη, το πληρώνουν ακριβά. Σε όσους, λοιπόν, τα λένε αυτά απαντάω: “Ξυπνήστε διότι έχετε χάσει την μπάλα. Βγείτε από τον μικρόκοσμό σας διότι οι εξελίξεις σάς έχουν αφήσει πίσω”».

 

Η εύλογη απορία κατόπιν όλων αυτών είναι: μπορούν οι σύντροφοι να ξυπνήσουν;  

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.