ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Αλεξανδρούπολη και η νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ

Η Αλεξανδρούπολη και η νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ Κύριο

14:57 - 03 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αλλεπάλληλες επαφές με διεθνείς παράγοντες έχει αυτές τις ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Τετάρτη συναντήθηκε ως γνωστόν με τον Μάριο Ντράγκι και μίλησαν για την ποσοτική χαλάρωση και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Κάποια αντίστοιχη κουβέντα θα έχει κατά πάσα βεβαιότητα και με τον Πιέρ Μοσκοβισί, τον απερχόμενο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο οποίος όπως θυμόμαστε είχε πάθει έναν πολιτικό έρωτα για τον Αλέξη Τσίπρα (εξ ου και θα συναντήσει στην Αθήνα και τον πρώην Πρωθυπουργό, κάτι που ο κ. Ντράγκι απέφυγε).

Μία ημέρα όμως πριν την συνάντησή του με τον Μοσκοβισί, ο Πρωθυπουργός μετέβη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελευταία φάση της διακλαδικής άσκησης των ΕΔ «Παρμενίων».

Η επιλογή μάλλον δεν είναι τυχαία, καθώς το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε μία συνάντηση επιστέγασμα της νέας διμερούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η παροχή διευκολύνσεων στις αμερικανικές δυνάμεις είναι ένα από τα σημεία που περιλαμβάνονται στην συμφωνία και η σημασία που προσδίδει η αμερικανική πλευρά είναι εμφανής και από την συχνή παρουσία εκεί του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.