ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Για ποιο λόγο είπε ο Βαρουφάκης «καλύτερα να κόψω τον λαιμό μου»;

Για ποιο λόγο είπε ο Βαρουφάκης «καλύτερα να κόψω τον λαιμό μου»; Κύριο

12:57 - 09 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την τιμητική του τις τελευταίες ημέρες. Με αφορμή δική του επίκαιρη ερώτηση έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης τις περιβόητες δηλώσεις του για τους πρόσφυγες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα στις κινηματογραφικές αίθουσες προβάλλεται η αμφιλεγόμενη ταινία του Γαβρά, η οποία βασίζεται στο δικό του βιβλίο.

Όσο συμβαίνουν αυτά και ο Βαρουφάκης έχει επανέλθει δυναμικά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25 παρέθεσε δείπνο στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες την Τρίτη το βράδυ στο εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια.

Όπως μεταξύ των άλλων αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ ο «Βηματοδότης», όσο προχωρούσε η συζήτηση, στην οποία ο κ. Βαρουφάκης μετείχε ενεργά και δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, εξέφρασε μία κάποια δυσαρέσκεια καθώς διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι δεν είχαν διαβάσει το βιβλίο του «Ενήλικες στην αίθουσα». 

Και έπειτα από αυτήν την διαπίστωση προέτρεψε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Διαβάστε το, διασταυρώστε όσα λέω και εγκαλέστε με αν χρειαστεί, αλλά διαβάστε το»…

Δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης πολλές ερωτήσεις ο κ. Βαρουφάκης και απάντησε σε όλες. Κάποια στιγμή κλήθηκε να μιλήσει για τις εντυπώσεις του από την περίοδο της συνύπαρξής του στην κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Και επιβεβαίωσε ότι είναι οι χειρότερες δυνατές (το ίδιο λέει και ο κ. Τσίπρας, αλλά εκείνος είχε χαρακτηρίσει τον Βαρουφάκη «asset», όχι το αντίστροφο…).

Εχοντας πει κάτι τέτοιο, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 ρωτήθηκε τι θα έκανε αν προέκυπτε ζήτημα συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με μία χαρακτηριστική κίνηση του χεριού απάντησε: «Καλύτερα να κόψω τον λαιμό μου…».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.