ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ψήφος των αποδήμων είναι μία αφορμή…

Η ψήφος των αποδήμων είναι μία αφορμή… Κύριο

15:33 - 10 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Επειτα και από την κοινοβουλευτική διαδικασία για την Προανακριτική Επιτροπή, τα ραντεβού του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή αναμένεται ότι θα διαμορφώσουν εν πολλοίς το πολιτικό κλίμα της επόμενης περιόδου.

Επισήμως, οι συναντήσεις έχουν θέμα την ψήφο των αποδήμων, όπου η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν πρόκειται να καμφθεί και υπ’ αυτήν την έννοια πολλά θα κριθούν από την τελική στάση του ΚΚΕ, το οποίο δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο μίας συμφωνίας. Μεγαλύτερα περιθώρια συνεννόησης φαίνεται πάντως ότι υπάρχουν ανάμεσα στην κυβέρνηση, το ΚΙΝΑΛ, την Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ 25. Όμως το άθροισμα των ψήφων τους φθάνει τις 199 – εξ ου και τα πάντα κρίνονται κατά βάση από το ΚΚΕ.

Ωστόσο, με δεδομένες τις εξελίξεις, οι συναντήσεις αυτές της Παρασκευής φαίνεται ότι θα αποτελέσουν αφορμή και για ευρύτερες συζητήσεις για ζητήματα όπως η νέα κρίση στην Συρία, το προσφυγικό αλλά και οι διαθέσεις των πολιτικών αρχηγών για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Να υπάρξουν άραγε εκπλήξεις; Θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Πρωθυπουργός και ποια θα είναι η απάντηση των συνομιλητών του;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.