ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ ή κριτική στον Τσίπρα;

Αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ ή κριτική στον Τσίπρα; Κύριο

11:48 - 14 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να γίνεται καμία αυτοκριτική για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται όμως ότι σχεδόν κανείς δεν τον ακούει. Τα πρωτοείπε ο Νίκος Βούτσης την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τα είπε και ο Κούλογλου και την Δευτέρα προστέθηκε στην λίστα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όλοι τους λένε εν χορώ ότι δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν το 2015 και ότι κακώς έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά, μία όψιμη παραδοχή και αυτή, καθώς έως και πρόσφατα έλεγαν ότι δεν έριξαν καμία κυβέρνηση και ότι καλά έκαναν που δεν ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκβίασαν τότε τις εκλογές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Τσακαλώτος παραδέχθηκε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία. Είπε επίσης ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχα γίνει καλύτερα.

Είπε και κάτι που σηκώνει συζήτηση, ότι δηλαδή οι πολίτες «γύρισαν την πλάτη» στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τα τρία από τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε τα πέρασε εφαρμόζοντας το τρίτο μνημόνιο και οι πολίτες έχουν δικαιολογημένα παράπονα.

Μία σημαντική λεπτομέρεια: το τρίτο μνημόνιο αυτοί το έφεραν.

Και κάτι άλλο. Το ότι τους έπιασε τώρα τέτοια πρεμούρα με την αυτοκριτική, μάλλον με κριτική στον Τσίπρα μοιάζει, αφού ο ίδιος δεν θέλει να ακούει τέτοιες κουβέντες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.