ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ως τι παρίσταται ο Τσίπρας στην σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών;

Ως τι παρίσταται ο Τσίπρας στην σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών; Κύριο

14:36 - 17 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κρισιμότερη ίσως Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ διεξάγεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και ενώ όλα στην Ενωση μοιάζουν να είναι μετέωρα.

Στο θέμα του Brexit έγινε μία απεγνωσμένη προσπάθεια για συμφωνία της τελευταίας στιγμής μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, τα ενταξιακά των Δυτικών Βαλκανίων (δηλ. της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας) παγώνουν, η Τουρκία έχει ανοίξει ένα νέο πολεμικό μέτωπο και το προσφυγικό απειλεί να πνίξει την Ευρώπη και πρωτίστως την Ελλάδα.

Όσο θα συζητούνται αυτά και με μικρές πιθανότητες θεαματικών βημάτων προόδου, στο περιθώριο της Συνόδου διεξάγονται ως γνωστόν και οι σύνοδοι των ευρωπαϊκών κομμάτων.

Και με αφορμή μία από αυτές, την σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε και πάλι στις Βρυξέλλες, κάνοντας την παραδοσιακή «σφήνα» στην Φώφη Γεννηματά και συμμετέχοντας στην σύνοδο ως παρατηρητής.

Διατυπώθηκε βέβαια η απορία: τι είδους παρατηρητής είναι και για ποιον λόγο παρατηρεί τους Ευρωσοσιαλιστές ο κ. Τσίπρας; Με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού μπορεί και να είχε κάποιο νόημα η παρουσία του εκεί. Τώρα που δεν έχει καμία εκτελεστική αρμοδιότητα;

Κάποιοι κακεντρεχείς έσπευσαν να πουν ότι έστω και για λόγους ευγενείας κανείς δεν θα του έκλεινε την πόρτα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.