ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο πολύχρωμος ΣΥΡΙΖΑ, η κλεμμένη αφίσα και ένα εύστοχο σχόλιο

Ο πολύχρωμος ΣΥΡΙΖΑ, η κλεμμένη αφίσα και ένα εύστοχο σχόλιο Κύριο

04:13 - 18 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κάποιοι έχουν πάρει στα σοβαρά όλη αυτήν την ιστορία με τις ηλεκτρονικές καμπάνες και τις εγγραφές νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ. Το περιγράφουν ως μεγάλο βήμα, ως έφοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην νέα εποχή και διάφορα άλλα τέτοια.

Κάποιοι άλλοι περιφρονούν την διαδικασία, άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι, όπως ο κατά καιρούς συνεργάτης μας Σταύρος Κωνσταντινίδης, πρώην στέλεχος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ και διακεκριμένος πολιτικός σχολιαστής, που με πολύ λεπτό χιούμορ και με την χαρακτηριστική ψυχαναλυτική του προσέγγιση δίνει μία άλλη διάσταση στην καμπάνια, σχολιάζοντας την σχετική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγραψε λοιπόν σχετικά στο Facebook ο Σταύρος Κωνσταντινίδης:

«iSYRIZA

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει trend. Ψάχνει ταυτότητα. Την ψάχνει απεγνωσμένα, τραβηγμένα, άστατα και βουλιμικά. Το παιδικό πρόσωπο και τα βαμένα δάχτυλα, είναι η ονειρική φαντασίωση του νεανικού, του εναλλακτικού, της καλλιτεχνικότητας. Ένας ανεκπλήρωτος ρομαντισμός. Άσχετα αν η αφίσα είναι κλεμένη απο τον Καναδά, αν έτσι αυτοπροσδιορίζεται δεν μας πέφτει λόγος.

 

»Όμως δεν ξέρω αν η ατμοσφαιρικότητα της αφίσας ταιριάζει στον Σκουρλέτη, στον Βούτση ή στον Τσίπρα. Εδώ που τα λέμε ούτε στα baby face και στο νεανικό μπρίο των Νοτοπούλου, Αχτσιόγλου , ούτε στην αθωότητα του βλέμματος Ηλιοπουλου ταιριάζει τόσο. Έτσι η εικαστική απόπειρα μάλλον είναι κάπως στον αέρα. Στην πολιτική αναζήτηση ταυτότητας τσαλαβουτάει όντως στην παλέτα με τα δάχτυλα σε όλα τα χρώματα.

 

»Θέλει να είναι κόμμα ριζοσπαστικό, νεοκομμουνιστικό, φιλοαντιεξουσιαστικό και σοσιαλδημοκρατικό ταυτόχρονα. Θέλει ακόμη να είναι και πράσινο, οικολογικά και πασοκικά παράλληλα φαντάζομαι. Δεν γίνονται όλα μαζί σύντροφοι. Το ύφος, η πολιτική όπως και η τέχνη θέλουν αφαιρετικότητα».

Παραθέτουμε και το εξώφυλλο του καναδικού περιοδικού από το οποίο είναι κλεμμένη η φωτογραφία της αφίσας:

 

syrizalive

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.