ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το ΠΑΜΕ εξάγει την επανάσταση στο… Μονακό!

Το ΠΑΜΕ εξάγει την επανάσταση στο… Μονακό! Κύριο

14:53 - 18 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Θα μπορούσε να είναι η είδηση της χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την παραδοξότητά της.

Το ΚΚΕ δεν περιορίζεται πλέον στις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα, αλλά κάνει και εξαγωγή της επανάστασης και μάλιστα στο… Μονακό!

Συνέβη την Πέμπτη, καθώς το ΠΑΜΕ, ο μαχητικός συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ έστειλε αντιπροσωπεία στο Μόντε Κάρλο, η οποία εξέφρασε την συμπαράστασή της και συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του πριγκιπάτου. Σημείο συνάντησης ήταν το ξενοδοχείο Ερμιτάζ και βασικό αίτημα της απεργίας η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τίθεται βεβαίως σε άλλο πλαίσιο η όλη φιλοσοφία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ως προς τον καπιταλισμό και τα δεινά του, αν αναλογιστεί κάποιος ότι το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα των κατοίκων του Μονακό πλησιάζει τα 170.000 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι όλοι πλούσιοι, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα οι φτωχοί Μονεγάσκοι εργαζόμενοι θα αμείβονται σε μηναία βάση με ποσά που θα αντιστοιχούν στο ετήσιο εισόδημα των Ελλήνων «συντρόφων» τους…

Το ΠΑΜΕ πάντως εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο Μονακό και πήρε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του πριγκιπάτου και της Ομοσπονδίας USM.

Οι εργαζόμενοι του Μονακό απεργούν, διεκδικώντας αύξηση του βασικού μισθού, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και συλλογικές συμβάσεις.

Η απεργία ξεκίνησε με περιφρούρηση στο ιστορικό ξενοδοχείο Ερμιτάζ, όπου χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκιος και ολοκληρώθηκε με μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.