ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αν ο Κένεντι ήταν Τραμπ - το τρολάρισμα της Χίλαρι για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Αν ο Κένεντι ήταν Τραμπ - το τρολάρισμα της Χίλαρι για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Κύριο

14:56 - 21 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αρχίζει να μην είναι τόσο διασκεδαστικό το φαινόμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ, η οποία έχει παρεκτραπεί και γίνεται χωρίς όρους και όρια, μία συνθήκη που κατά κάποιους ευνοεί τον Τραμπ, όσο και αν δεν το αντιλαμβάνονται οι αντίπαλοί του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ούτως ή άλλως έχει παρακάμψει τον Τύπο και διεκπεραιώνει εν πολλοίς μέσω των λογαριασμών του στα κοινωνικά δίκτυα την επικοινωνιακή του πολιτική, με το γνωστό στιλ και τις αμφιλεγόμενες έως και εξοργιστικές ατάκες.

Ένα από τα πρόσφατα κατορθώματά του ήταν η επιστολή προς τον Ταγίπ Ερντογάν, σε ύφος ανάρμοστο, τόσο που οι περισσότεροι δυσκολεύτηκαν να πειστούν ότι δεν ήταν κάποια κακόγουστη πλάκα. Αγνοώντας κάθε πρωτόκολλο και διπλωματικό κανόνα, ο Τράμπ έγραφε μεταξύ των άλλων στον Τούρκο ομόλογό του, προσπαθώντας, υποτίθεται, να τον πείσει να μην προχωρήσει στην στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία: «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!» και επίσης: «Ας κλείσουμε μια καλή συμφωνία».

Με αφορμή αυτή την επιστολή, η Χίλαρι Κλίντον θεώρησε έξυπνο να διακωμωδήσει τον αντίπαλό της στις εκλογές του 2016, παρουσιάζοντας μία δήθεν επιστολή του Τζον Φ. Κένεντι προς τον Νικίτα Χρουστσόφ κατά την διάρκεια της κρίσης στον Κόλπο των Χοίρων το 1962.

Όπως ανέφερε στην σχετική της ανάρτησή, όπου παρουσίασε και την «επιστολή», η κ. Κλίντον την βρήκε στα αρχεία.  

Μεταξύ των άλλων, ο Κένεντι «απευθυνόμενος» στον Χρουστσόφ «έγραφε» τότε:

«Μην είσαι παπ…., εντάξει; Πάρ’ τους πυραύλους σου από την Κούβα!». Και συνέχιζε: «Όλος ο κόσμος θα πει “Γιούχου! Χρουτσόφ! Είναι ο καλύτερος!” Αλλά εάν δεν το κάνεις, όλος ο κόσμος θα πει “τι ηλίθιος” και θα αποκαλεί τη χώρα σου “σοβιετικός κάλος”».

Μπορεί κάποιοι να τα βρίσκουν χαριτωμένα όλα αυτά. Πέραν όλων των άλλων όμως, είναι βούτυρο στο ψωμί του Τραμπ.

Δείτε την επιστολή:

 

hilaryletter

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.