ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η επιστροφή του Βενιζέλου στα αμφιθέατρα

Η επιστροφή του Βενιζέλου στα αμφιθέατρα Κύριο

12:18 - 22 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με μία διάλεξη υπό τον τίτλο «Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975», επέστρεψε και επισήμως στην ακαδημαϊκή του δραστηριότητα και στις αίθουσες του ΑΠΘ ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσήλθε καταχειροκροτούμενος από τους πρωτοετείς φοιτητές, ενώ τον προλόγισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Βενιζέλος δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή στην πανεπιστημιακή διδασκαλία και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του, «αυτό μου είχε λείψει»...

«Μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω των πολιτικών μου καθηκόντων, άρχισα χθες τα μεταπτυχιακά μου μαθήματα και σήμερα κάνω ένα εισαγωγικό μάθημα στους νέους πρωτοετείς φοιτητές. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα. Χαίρομαι γιατί όλη μου η εμπειρία η θεσμική και η διεθνής συνδέεται με το αντικείμενο μου στο συνταγματικό δίκαιο και με την έρευνα και την διδασκαλία στο ΑΠΘ», είπε μεταξύ των άλλων ο πρώην υπουργός.

Πάντως , η επιστροφή στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα δεν φαίνεται πως θα σημάνει και την πολιτική αποστρατεία του κ.  Βενιζέλου. Ηδη, οι δραστηριότητες του e-κύκλου έχουν πυκνώσει, ενώ οι παρεμβάσεις του κατά βάση επί θεσμικών θεμάτων φαίνεται πως βρίσκουν ευήκοα ώτα ακόμη και σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.