ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Φίλης θυμήθηκε τους «νταβατζήδες» και επιτέθηκε σε Παυλόπουλο - Καραμανλή

Ο Φίλης θυμήθηκε τους «νταβατζήδες» και επιτέθηκε σε Παυλόπουλο - Καραμανλή Κύριο

13:19 - 25 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εντύπωση προκάλεσε μία παρέμβαση στην Βουλή του Ν. Φίλη. Με αφορμή την συζήτηση για το Αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός με ασυνήθιστο τρόπο και μάλλον όχι τυχαία, στράφηκε κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Τα όσα είπε προφανώς και ήταν μία αιχμή που παρέπεμπε στα εσωκομματικά της ΝΔ, ωστόσο περιείχαν και υπαινιγμούς για τους κ. Παυλόπουλο και Καραμανλή, από τους οποίους, όπως ανέφερε, θα ανέμενε μια αντίδραση, καθώς κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για επιχειρηματικά συμφέροντα και εκείνοι είχαν δώσει «μάχη κατά των νταβατζήδων».

«Παρά την αποσπασματικότητα των ρυθμίσεών του, το σχέδιο νόμου, έχει κατεύθυνση. Προτείνει την επιστροφή στο παραγωγικό μοντέλο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Είναι επίσης ένα σχέδιο που δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης όπου καταργείται η ονομαστικοποίηση των μετοχών. Θα περίμενα μια αντίδραση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είχαν δώσει όπως θυμόμαστε μάχη κατά των "νταβατζήδων"».

Τώρα, αν αυτά τα πιστεύει πραγματικά ο κ. Φίλης, αν κάνει μία περίεργη πλάκα ή αν απλώς τα μεταχειρίζεται προκειμένου να προκαλέσει αναταράξεις στην ΝΔ, θα φανεί όσο θα πλησιάζει και η εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.