ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Δ. Στρατούλης αποκάλυψε ένα μυστικό και συγκλόνισε

Ο Δ. Στρατούλης αποκάλυψε ένα μυστικό και συγκλόνισε Κύριο

15:34 - 04 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Υπάρχουν πολιτικοί τους οποίους οι περισσότεροι γνωρίζουν μέσα από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα ή στην καλύτερη περίπτωση από την παρουσία τους στην Βουλή. Με βάση αυτά διαμορφώνονται αντιλήψεις, ή δημιουργούνται καριέρες, εν πάση περιπτώσει ο καθένας σχηματίζει μία άποψη για τα πρόσωπα και την δραστηριότητά τους.

Υπάρχουν όμως και πτυχές της ζωής κάποιων πολιτικών προσώπων, τις οποίες κανείς δεν φαντάζεται και όταν αποκαλύπτονται άλλες σκέψεις γίνονται.

Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Δ. Στρατούλη. Πρώην στέλεχος και μέλος της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μετέπειτα στέλεχος της ΛΑΕ, ο κ. Στρατούλης έχει μια μακρά πορεία, αλλά και ένα μυστικό που ελάχιστοι γνώριζαν. Και το αποκάλυψε με μία ανάρτηση στο facebook πριν από λίγες ημέρες, με προφανή στόχο την ευαισθητοποίηση για κάτι που ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι θεωρούν σημαντικό – κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Έγραψε ο Δ. Στρατούλης με αφορμή τα γενέθλιά του:

«Σαν σήμερα, 2 Νοέμβρη 1958, η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά, κι έχω τα πρώτα μου γενέθλια. Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά, στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον ένα της νεφρό. Κι έχω τα δεύτερα γενέθλιά μου.

Σαν αύριο, 3 Νοέμβρη 2011, ξαναγεννήθηκα για τρίτη φορά, στο δημόσιο Νοσοκομείο της Νανσί στη Γαλλία, όταν μία μάνα δώρισε για μεταμόσχευση τα όργανα της νεκρής κόρης της κι έσωσε εμένα κι άλλους 7. Κι έχω τα τρίτα μου γενέθλια. Οι τρεις αυτές γεννήσεις μού έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μία συναρπαστική ζωή.

Γι’ αυτό, εκτός του ότι γράφτηκα στο μητρώο δωρητών οργάνων και ιστών, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να βοηθήσω στη διάδοση της δωρεάς ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, που είναι δώρο ζωής, και την αύξηση των μεταμοσχεύσεων και στη χώρα μας. Το δικαιούνται όσοι και όσες ασθενείς τελικού σταδίου υποφέρουν και περιμένουν με αγωνία κι ελπίδα αυτό το δώρο ζωής από συνανθρώπους τους.

Γιατί, όποιο κι αν είναι το ερώτημα, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι η απάντηση!!!».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.