ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι επιθέσεις στον Σλούκα και η φύση του τουρκικού καθεστώτος

Οι επιθέσεις στον Σλούκα και η φύση του τουρκικού καθεστώτος Κύριο

14:26 - 11 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Για να μην έχουμε αυταπάτες, οφείλουμε κάποια περιστατικά να τα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας και να τα αξιολογήσουμε, ως χώρα, εγκαίρως.

Το συμβάν με τον Κώστα Σλούκα και τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους Τούρκους οπαδούς και συναδέλφους του, είναι απλώς μία ψηφίδα της ευρύτερης εικόνας.

Ο Ελληνας παίκτης της Φενέρμπαχτσε αρνήθηκε να μεταφέρει το πανό για τα 81 χρόνια από τον θάνατο του  Κεμάλ Ατατούρκ, με αναφορές στη Σμύρνη και την Μικρασιατική Καταστροφή, με το οποίο η ομάδα μπήκε στην Ulker Sports Arena την Κυριακή.

Ο Σλούκας ήταν ο μοναδικός που ευλόγως τήρησε μία τέτοια στάση. Μεταξύ των άλλων εξ αυτού του λόγου δέχθηκε την διαδικτυακή επίθεση και του Τούρκου συναδέλφου του Σεμίχ Ερντέν, ο οποίος έγραψε στο Twitter «Δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας».

Αξίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι το πανό το μετέφεραν οι παίκτες μίας ομάδας μπάσκετ. Αξίζει και να θυμηθούμε ότι παίκτες τουρκικών ομάδων χαιρετούσαν στρατιωτικά κατά τους πανηγυρισμούς τους σε διεθνείς και εγχώριες αναμετρήσεις, κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Συρία.

Δείχνουν όλα αυτά ποιο είναι το πρόσωπο του τουρκικού καθεστώτος σήμερα, ποια η διάρθρωσή του, ποια η διείσδυσή του και ποια η δύναμή του.

Καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και να αντιληφθούν ότι όλα αυτά δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε συμπτώσεις.

Η Τουρκία κάτι επιδιώκει και δεν φαίνεται ότι θα κάνει πίσω.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 11 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.