ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας και ο Μαδούρο στηρίζουν τον Μοράλες, εν μέσω χάους στην Βολιβία

Ο Τσίπρας και ο Μαδούρο στηρίζουν τον Μοράλες, εν μέσω χάους στην Βολιβία Κύριο

15:07 - 11 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν μπορεί, κάποια υποχρέωση «επαναστατικού» τύπου υπάρχει, ή κάτι πολύ σοβαρότερο που δεν γνωρίζουμε και υπαγορεύει την στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έπειτα από τον Νικολάς Μαδούρο, τώρα σπεύδει να υποστηρίξει και τον Εβο Μοράλες, έως και προχθές Πρόεδρο της Βολιβίας.

Ο Μοράλες παραιτήθηκε λίγες ημέρες έπειτα από μία νέα εκλογική του νίκη, η οποία ωστόσο προκάλεσε μαζικές και βίαιες αντιδράσεις και διαδηλώσεις εναντίον του, καθώς υπήρξαν επίσημες καταγγελίες για καλπονοθεία και χειραγώγηση του αποτελέσματος.

Συγκεκριμένα, σε πόρισμα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών μετά τις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου αναφερόταν ότι είναι «στατιστικά απίθανο» να εξασφάλισε ο Μοράλες προβάδισμα 10%, καθώς οι παρατηρητές του εντόπισαν κενά ασφαλείας στο λογισμικό της ψηφοφορίας και ίχνη «σαφούς χειραγώγησης» στο σύστημα καταμέτρησης των ψήφων.

Εκτοτε οι διαδηλώσεις φούντωσαν στην χώρα, με αποτέλεσμα ο Μοράλες να ανακοινώσει την παραίτησή του, υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και του Στρατού.

Παρά ταύτα και μέσα σε αυτό το χάος, έπειτα από τον Μαδούρο, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter: «Εκφράζω την αλληλεγγύη και το σεβασμό μου στον Εβο Μοράλες και το λαό της Βολιβίας απέναντι σε κάθε προσπάθεια να επιστρέψουν οι σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων και της βίας. Να νικήσει η Δημοκρατία».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:24 - 11 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.