ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Και με τον Μοράλες και με τους Ευρωσοσιαλιστές και με τους Κινέζους Κομμουνιστές…

Και με τον Μοράλες και με τους Ευρωσοσιαλιστές και με τους Κινέζους Κομμουνιστές… Κύριο

15:32 - 12 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όλα καλά κι όλα ωραία με την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στην Αθήνα και οφείλει κανείς να αναγνωρίσει ότι έδωσε και αφορμές για διάφορες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Όπως π.χ. τα χαμόγελα και τα αστεία μεταξύ Τσίπρα και Γεωργιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο κατά το δείπνο προς τιμή του Σι Τζινπίγνγκ, ο εκνευρισμός των ΣΥΡΙΖΑίων με αυτά, αλλά και κάτι άλλο για τον αλλοπρόσαλλο πολιτικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία περίοδο που από την Κουμουνδούρου απαγγέλλεται το παραμύθι του νέου ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κόμματος πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες και αλλού και κάνει τον παρατηρητή στις συνόδους των Σοσιαλιστών, ενώ ταυτόχρονα συνομιλεί με τον Μαδούρο και στηρίζει τον Μοράλες, η συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Σιν Τζινπίνγκ έδειξε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός προσπαθεί να ψαρέψει σε όλα τα θολά τα νερά που βρίσκονται μπροστά του.

Λίγες ώρες προτού πάει στο δείπνο της Ηρώδου Αττικού για να περάσει μερικές ευχάριστες ώρες με τους κατά τα άλλα ακροδεξιούς πολιτικούς του αντιπάλους, ο Πρόεδρος της Κίνας έκανε μία αποκάλυψη.

Είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πληροφορία που προήλθε από την Κουμονδούρου, σύμφωνα με την οποία ο Σι Τζινπίνγκ καλωσόρισε τη συνεργασία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι, είναι τολμηρό να φλερτάρεις με τον κινεζικό κομμουνισμό, την ώρα που πας να «πουλήσεις» κεντροαριστερή στροφή και προοδευτισμό γενικότερα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.