ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιος σχεδίασε το logo για τα μακεδονικά προϊόντα

Ποιος σχεδίασε το logo για τα μακεδονικά προϊόντα Κύριο

15:57 - 15 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολλή συζήτηση έγινε τις τελευταίες ημέρες για το σήμα των Μακεδονικών Προϊόντων που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη από τον Πρωθυπουργό, με κάθε επισημότητα.

Όπως συμβαίνει συνήθως, σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους όχι, ενώ από άλλους διαπιστώθηκε η (προφανής) ομοιότητά του με το λογότυπο της ΝΔ, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο.

Το μυστήριο που δεν είχε λυθεί ήταν ποιος το εμπνεύστηκε και το σχεδίασε. Και το μυστικό το αποκάλυψε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου την Παρασκευή το πρωί: ο δημιουργός του «Μ» είναι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα rebranding της χώρας, Στιβ Βρανάκης (δεξιά στην φωτογραφία, με τον κ. Μητσοτάκη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Χρ. Ζέρβα).

Κατά τα όσα είπε ο κ. Καράογλου, είχε προηγηθεί εκδήλωση παρόντος του Πρωθυπουργού στις 22 Οκτωβρίου, για την αξιολόγηση προτάσεων που είχαν κατατεθεί.  Καμία δεν κρίθηκε ικανοποιητική από τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και κατόπιν αυτού ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να αξιοποιηθεί ο Στηβ Βρανάκης, για να δημιουργήσει ένα νέο λογότυπο.

Ευτυχώς, η έμπνευση τον βοήθησε, εκεί που άλλοι απέτυχαν παταγωδώς...

logond

maklogotypo

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.