ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κώστας Τασούλας και η «πράσινη Βουλή»

Ο Κώστας Τασούλας και η «πράσινη Βουλή» Κύριο

11:21 - 18 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο αναγκαστικά ασχολείται με διάφορα κωμικοτραγικά όπως οι αταξίες των Πολάκη - Τζανακόπουλου στην Προανακριτική, οι τρόποι αντιμετώπισής τους, αλλά και τα σοβαρά θεσμικά ζητήματα (αυτήν την εβδομάδα ξεκινά η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος), ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προωθεί και πολλά σημαντικά έργα υποδομής.

 

Μεταξύ όλων των άλλων και το πρότζεκτ της «πράσινης Βουλής», κάτι που αποδεικνύει ότι η οικολογική ατζέντα δεν έχει πολιτικό πρόσημο, αντίθετα με τα όσα επιμένει να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Στο πλαίσιο αυτό - και παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2020 είναι μειωμένος κατά 2,3 εκατ.-, έχει προβλεφθεί κονδύλιο 406.000 ευρώ για ηλεκτροκίνητα βουλευτικά οχήματα. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης δαπανών οφείλεται στον περιορισμό των κονδυλίων για υπερωρίες κατά περίπου 1 εκατ. ευρώ. 

 

Επιπλέον, προκυρήσσεται διαγωνισμός για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Βουλής, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ. 

 

Προβλέπεται αλλαγή των περίπου 200 εξωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου και εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής εξοικονόμησης, ψύξης και θέρμανσης με τα οποία η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας προβλέπεται να φτάσει το 30%. 

 

Παρά ταύτα, άλλοι εξακολουθούν να διεκδικούν τα πρωτεία στην οικολογία, ελπίζοντας απλώς σε μία (ακόμη) θεωρητική πολιτική αναβάπτιση. Για όποιον «τσιμπάει»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.