ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μεταξύ Καβάκου και Πολάκη…

Μεταξύ Καβάκου και Πολάκη… Κύριο

12:53 - 19 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Επί σειρά ετών και όσο διαρκούσε η κρίση με την προηγούμενη μορφή της - καθώς είναι πρόωρο να πει κανείς ότι έχουμε ξεμπερδέψει - η χώρα υπνοβατούσε σε μία αυταπάτη και προς την καταστροφή.

 

Πολλές αντιλήψεις παγιώθηκαν, πολλές έννοιες κυριάρχησαν και στις περισσότερες περιπτώσεις τίποτε δεν λειτούργησε αφυπνιστικά. 

 

Μία από τις έννοιες αυτές ήταν και το brain drain. Υποτίθεται ότι έφυγαν οι καλύτεροι, ότι η χώρα στερήθηκε εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και άντε να δούμε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. 

 

Υπήρχε όμως και μία διαφορετική εκδοχή. Που δεν έχει τόσο μαζική αναφορά και ίσως επειδή αφορά μεμονωμένες και ιδιαίτερες περιπτώσεις, θα πρέπει να την δούμε με διαφορετικό μάτι, μπας και κάποια στιγμή βγούμε ομαλά από την υπνοβασία μας. 

 

Ενας από τους ανθρώπους, τους ιδιαίτερα διακεκριμένους, που εγκατέλειψαν την χώρα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο παγκοσμίου φήμης βιολιστής Λεωνίδας Καβάκος. 

Προσφάτως έδωσε μία συνέντευξη (στην «Καθημερινή») και μεταξύ άλλων είπε τα εξής: 

 

«Ο δεύτερος λόγος που έφυγα –και δεν φοβάμαι να το πω– ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Μου δημιουργούσε τεράστια δυστυχία αυτή η αισθητική με αρνητικό πρόσημο…».

 

Η αισθητική βέβαια είναι - δυστυχώς ή ευτυχώς - ζήτημα υποκειμενικό. 

Ωστόσο, το αν επικρατεί η αισθητική του Πολάκη ή του Καβάκου μπορεί να λέει και πολλά για την κατεύθυνση που παίρνει μία χώρα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.