ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Στουρνάρας, η προηγούμενη κυβέρνηση και ο Στίγκλιτς

Ο Στουρνάρας, η προηγούμενη κυβέρνηση και ο Στίγκλιτς Κύριο

13:30 - 19 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας είναι, είτε το θέλει κάποιος είτε όχι, ένας από τους θετικούς πρωταγωνιστές της μακράς περιόδου που διήνυσε η Ελλάδα από την ένταξή της στο ευρώ έως και σήμερα.

 

Πρωτεργάτης της νομιμαστικής μετάβασης, υπουργός Οικονομικών σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και κεντρικός τραπεζίτης σε μία ακόμη πιο κρίσιμη. 

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας πολιτικός αντίπαλος, επειδή κάπιοι έτσι αποφάσισαν. 

Μίλησε σχετικά στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας. Και είπε μεταξύ των άλλων μερικά αυτονόητα πράγματα - όχι για όλους βέβαια: 

 

«Η προηγούμενη κυβέρνηση με θεώρησε πολιτικό αντίπαλο, χωρίς να έχω πολιτικές βλέψεις. Εκφράζω την κοινή λογική, με ρεαλισμό», είπε ο κ. Στουρνάρας και συνέχισε: «Είχα προειδοποιήσει ότι αν μπούμε σε περιπέτεια με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014, θα έμπαινε σε περιπέτεια η χώρα. Οι κεντρικοί τραπεζίτες οφείλουν να μιλούν και να εξηγούν στον κόσμο. Γι΄ αυτό το λόγο είναι ανεξάρτητοι και έχουν εξαετή θητεία. Ο κεντρικός τραπεζίτης οφείλει να βλέπει μακριά σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις που βλέπουν πιο βραχυπρόθεσμα».

Τα όσα συνέβησαν τον επιβεβαιώνουν και τον δικαιώνουν, ό,τι και αν θέλει κανείς να πιστεύει ή να φαντάζεται. 

 

Μιλώντας δε για το 2015 και το αν φοβήθηκε ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη, ο κ. Στουρνάρας απάντησε καταφατικά. Και επισήμανε ότι οι πληροφορίες της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν ότι προετοιμαζόταν κάποιο σχέδιο μετάβασης σε νέο νόμισμα.

Τα είπε άλλωστε και ο Στίγκλιτς, ο οποίος το έβλεπε όλο αυτό ως ένα ενδιαφέρον οικονομικο-κοινωνικό πείραμα…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:10 - 19 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.