ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Όταν ο αρχηγός διώχνει τηλεθεατές…

Όταν ο αρχηγός διώχνει τηλεθεατές… Κύριο

13:43 - 21 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι ένα ερώτημα το κατά πόσον η πολιτική συζήτηση, με τους όρους που αυτή διεξάγεται ή όπως επιχειρούν κάποιοι να την κάνουν, ενδιαφέρει τους πολίτες.

Κατά πόσον είναι διατεθειμένοι ας πούμε να παρακολουθήσουν την γνωστή ρητορική της ένταξης που και πάλι επιδιώκει να καλλιεργήσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή αν ασχολούνται εν τέλει γενικώς με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα όσα λέει – κυρίως δε με το πώς τα λέει.

Υπό αυτό το πρίσμα, αν η τηλεθέαση μίας συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα κριτήριο, τότε μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Και αυτό επειδή τα στοιχεία από την πρόσφατη τηλεοπτική παρουσία του στο κεντρικό δελτίο του Open δεν ήταν και ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο προτού ξεκινήσει η συνέντευξη, ο σταθμός είχε στο δυναμικό κοινό ποσοστό τηλεθέασης 12,1% και στο σύνολο 10,5%.

Με το που ξεκίνησε η συνέντευξη και στο χρονικό διάστημα από τις 19.50 έως τις 21.00, η τηλεθέαση έπεσε στο 8,8% στο δυναμικό κοινό και στο 9,9% στο σύνολο.

Όσο ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός, η αντίστοιχη συνέντευξη που είχε δώσει στον ίδιο σταθμό και την ίδια ώρα, είχε συγκεντρώσει ποσοστό τηλεθέασης 26%. Συμπτωματικά, το ποσοστό ήταν αρκετά κοντά στο εκλογικό του ποσοστό. Αν υπήρχε αντιστοίχιση τέτοιου είδους, στην Κουμουνδούρου θα έπρεπε να επικρατεί πανικός.

Όπως και να ‘χει, καλό θα είναι να λάβουν υπόψη τους τα στοιχεία…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.