ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ενα διαφωτιστικό βίντεο για την «μακεδονική» γλώσσα

Ενα διαφωτιστικό βίντεο για την «μακεδονική» γλώσσα Κύριο

15:16 - 22 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία πολύ διαφωτιστική εικόνα ως προς την «μακεδονική» γλώσσα προσέφερε το βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ μετά από την συνάντησή του με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, πρόεδρο του (εθνικιστικού) VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μικόφσκι.

Στο βίντεο φαίνεται και ακούγεται ότι οι δύο άνδρες συνομιλούν στα βουλγαρικά, δίχως την παρουσία διερμηνέα. Πρόκειται για μία εικόνα οικεία σε όσους έχουν παρευρεθεί σε συναντήσεις όπου συμμετέχουν αποστολές από την Βουλγαρία και την Βόρειο Μακεδονία. Όποτε λαμβάνει τον λόγο εκπρόσωπος της Β. Μακεδονίας, ο βούλγαρος ομόλογος κατεβάζει τα ακουστικά και παρακολουθεί τα λεγόμενα δίχως να χρειάζεται διερμηνεία.

Επειδή το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας είναι πολύ πιο σύνθετο από ό,τι νομίζουν πολλοί και δεν έχουν λυθεί τα πάντα με την συμφωνία των Πρεσπών, με το βίντεο αυτό αναδεικνύεται το ζήτημα της γλώσσας, η οποία έχει αναγνωριστεί πλέον επισήμως ως «μακεδονική». Οι Βούλγαροι δεν την αναγνωρίζουν όμως ως τέτοια, καθώς την θεωρούν απλώς μία διάλεκτο της δικής τους γλώσσας.

Και πέραν του τι πιστεύει ή θεωρεί ο καθένας, το βίντεο αποδεικνύει τι πραγματικά συμβαίνει.

Για την Ιστορία, η συνάντηση των Μπορίσοφ-Μικόφσκι πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αναφέρεται στη γνωριμία του με τον Μικόφσκι και στην συνέχεια τον ρωτάει εάν ο ίδιος και το κόμμα του υποστηρίζουν το Σύμφωνο Φιλίας και Γειτονίας που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

Ο Μικόσφκι, απαντάει: «Όλα όσα μπορεί να είναι θετικά και για τις δύο πλευρές, για τη “Μακεδονία” και τη Βουλγαρία, τα υποστηρίζουμε και δεν πρέπει να υπάρχουν διλήμματα εδώ»…

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:24 - 22 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.